Izvor:
26.04.2018 u 02:15
0

VLASTI SAD RAZBILE BRAVU I UPALE U RUSKI KONZULAT: Zaharova osudila rečima da je taj potez „redak prizor državne provale i otimanja“!

Predstavnici američkih vlasti upali su u rezidenciju ruskog generalnog konzula u Sijetlu koji je napušten na zahtev Vašingtona, rekao je izvor iz ruske ambasade u SAD.

Prema njegovim rečima, američki zvaničnici "razbili su bravu i ušli" u rezidenciju koja je u vlasništvu ruske države.

– Svedoci smo kako američka strana, kršeći sve diplomatske i konzularne konvencije kao i sopstveni zakon o zaštiti prava na privatnu svojinu, pokušsava da uđe na našu teritoriju, za šta je dokaz pokušaj razvaljivanja brave na ulaznoj kapiji – rekao je Nikolaj Pukalov, šef konzularnog odeljenja ruske ambasade u SAD prethodno u telefonskoj izjavi sa lica mesta za agenciju TAS S.

Pukalov je rekao da su juče ruske diplomate iznele arhiv i većinu vredne opreme iz zgrade pošto je prethodno američka administracija naložila da se konzulat isprazni do utorka uveče.

Ovim povodom oglasila se i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekavši da je to provala i otimanje.

– Požurite da vidite: američke vlasti su počele opsadu kompleksa ruskog konzulata u Sijetlu. Redak prizor – državna provala i otimanje – reka je ona.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/maria zakharova

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter