Izvor: Tanjug
13.07.2023 u 07:30
0

VREMENSKA PROGNOZA ZA 13. JUL: Danas sunčano i veoma toplo, popodne na severu mogući olujni vetar i grad

Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom biće mogući i južnije od Save i Dunava, u centralnom delu zemlje, ali kao ređa pojava i sa manjom šansom za nepogode.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Po podne će u Vojvodini doći do jakog razvoja oblačnosti sa pljuskovima, grmljavinom, kao i sa pojavom grada i olujnog vetra u zoni padavina.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUTRA: Sunčano i veoma toplo, temperatura do 38 stepeni

Vetar slab do umeren, južni i jugozapadni, po podne i uveče u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 24 °C, a najviša od 34 °C na severu Vojvodine do 40 °C u centralnoj i južnoj Srbiji. U Beogradu će veći deo dana biti pretežno sunčano i veoma toplo.

Popodne i uveče očekuje se jak razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim delovima grada moguća je i nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, po podne u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura oko 24 °C, a najviša oko 38 °C. Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak i subotu (14. i 15.07.) uslediće manji pad temperature za 5 do 7 stepeni u odnosu na četvrtak i biće izraženiji na severu Srbije, dok će se na jugu zemlje zadržati vrednosti dnevnih maksimuma oko 35 °C. Ređa pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se tek ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Od nedelje (16.07.) do srede (19.07.) biće pretežno sunčano i vrlo toplo, sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 °C, pri čemu će najtoplije biti na jugu i jugoistoku zemlje. U četvrtak (20.07.) se očekuje pad temperature, izraženiji na severu Srbije, ali sa malom šansom za padavine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter