Izvor: Sputnjik
14.12.2023 u 07:21
0

VREMENSKA PROGNOZA ZA 14. DECEMBAR: Danas oblačno i hladno sa kišom

Vreme u Srbiji

Oblačno i hladnije, sa kišom, osim u Vojvodini gde se prestanak padavina očekuje ujutru. Veća količina padavina, od 20 do 40 mm u roku od 12 sati, očekuje se pre podne na zapadu, a u drugom delu dana na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

Posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, a tokom večeri i noći i južne i jugoistočne Srbije, očekuje se prelazak kiše u sneg, uz formiranje, odnosno povećanje snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severozapadni.
Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 7 do 11 stepeni, samo će u Timočkoj Krajini ujutru biti hladnije oko 3 stepena Celzijusa.

Vreme u Beogradu

I u glavnom gradu oblačno i hladnije, povremeno sa kišom, uz slab i umeren severozapadni vetar. Posle podne prestanak padavina.
Dnevna temperatura bez većeg kolebanja oko 9 stepeni Celzijusa.

Prognoza za narednih sedam dana

U petak i za vikend biće osetno hladnije, za vikend uz slab jutarnji mraz koji se u centralnoj i južnoj Srbiji očekuje i početkom sledeće sedmice.
Prema prognozi RHMZ, u petak oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije padaće sneg koji se krajem dana i tokom noći očekuje i u nižim predelima.

U subotu umereno do potpuno oblačno, u južnim i istočnim predelima Srbije sa snegom, a slabljenje i prestanak snega očekuju se posle podne i uveče. U nedelju i početkom sledeće sedmice suvo vreme, od ponedeljka uz porast dnevnih temperatura.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter