Izvor: telegraf
28.11.2021 u 14:37
0

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Još samo danas je toplo

Dok će danas u Srbiji biti i do 20 stepeni, već sutra i u utorak nas očekuje jako zahlađenje. Ovog vikenda naša zemlja se nalazi u prednjem delu ciklona, čiji se jedan od sentara nalazi nad severnim delovima Jadrana, a drugi nad centralnom Evropom.

– Nad našim područjem preovladavaju južna visinska strujanja, pa dolazi do priliva i veoma tople vazdušne mase sa juga i sa Mediterana, ali stižu i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa je u predelima sa padavinama bilo kiše sa česticama pustinjskog peska. Inače, zbog ciklona, vazdušni pritisak ovog vikenda je znatno ispod normale i to za 15 do 20 milibara. U nastavku dana u Srbiji će biti umereno oblačno i veoma toplo sa sunčanim intervalima, uz pojačanje južnog vetra, a vetar će imati karakteristike fena, naročito u Podrinju, u Beogradu, u centralnim, zapadnim i jugoistočnim predelima Srbije gde će biti i najtopliji – objašnjava meteorolog Đorđe Đurić.

Maksimalna temperatura biće od 14 do 20 stepeni. Današnje temperature više su i za 10 stepeni, pa i više od proseka za sam kraj novembra, s obzirom na to da je prosek od šest do 10 stepeni. Maglovito i hladnije danas samo u Negotinskoj Krajini, uz temperature do 10 stepeni. Pred kraj dana u severozapadnim, južnim i jugozapadnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, a biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom.

– U ponedeljak će se centar ciklona iz centralne Evrope premestiti dalje prema istoku, a hladni front koji će stići do Srbije, usloviće prodor veoma hladne vazdušne mase iz oblasti Alpa i preko Panonske nizije, pa će u ponedeljak temperature biti u padu i za 10 do 15 stepeni u odnosu na ovaj vikend, pa će temperature pasti na prosečne i malo ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine. U Srbiji u ponedeljak nakon oblačnog i kišovitog jutra, tokom dana u većini predela biće suvo sa sunčanim intervalima. Biće i osetno hladnije, uz skretanje jugozapadnog vetra na severozapadni. Samo još na jugu i istoku i dalje toplije – dodaje meteorolog.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter