Izvor:
25.09.2019 u 12:00
0

VRŠIO NEZAKONITE POLITIČKE AKTIVNOSTI: Izraelci uhapsili palestinskog ministra u Jerusalimu!

Izraelska policija uhapsila je palestinskog ministra zaduženog za Jerusalim Fadi al-Hadama, jer je, kako su naveli, obavljao političke aktivnosti u istočnom delu tog grada.

Al-Hadami se tereti da je prekršio zakon kojim se palestinskim zvaničnicima zabranjuju političke akvinosti u Jerusalimu.

Portparol policije rekao je da je Al-Hadami uhapšen jutros, kao i da je guverner Jerusalima, kojeg je takođe postavila palestinska uprava, optužen za isti prekršaj.

Palestinski zvaničnik Adnan Huseini rekao je da je Al-Hadami uhapšen kako bi se zaustavile njegove društvene i kulturne aktivnosti.

On je, inače, i u junu uhapšen iz istog razloga.

Palestinska uprava postavlja zvaničnike za istočni Jerusalim, koji je Izrael osvojio u ratu 1967. godine i kasnije anektirao, ali je njihova uloga uglavnom simbolična, budući da Izrael kontroliše ceo grad.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter