Izvor:
25.09.2019 u 11:06
0

BRITANSKI PARLAMENT NASTAVIO RAD: Obraćanje Džonsona danas!

Poslanici britanskog parlamenta nastavili su danas sednicu nakon što je 10. septembra premijer Boris Džonson suspendovao parlament.

Parlament je nastavio rad posle odluke Vrhovnog suda da je suspenzija rada najvišeg zakonodavnog tela protivzakonita, javlja Rojters.

Dzonson, koji je skratio boravak u Njujorku u Ujedinjenim nacijama i vratio se u London, tokom dana obratiće se poslanicima, a njegova portparolka kaže da će ponovo govoriti o odluci Vrhovnog suda.

"Premijer nije mogao da bude jasniji prethodnih nedelja da neće tražiti produžetak roka za izlazak iz EU i da je odlučan da to sprovede do 31. oktobra", rekla je ona.

Ona je podsetila da je Dzonson u dva navrata pozivao na nove izbore, ali da je parlament to odbio.

Ministar za Bregzit Majkl Gov rekao je ranije danas da britanska vlada, uz dužno poštovanje, nije saglasna sa odlukom Vrhovnog suda da je suspenzija parlamenta nezakonita, ali će je poštovati.

Džonson je skratio boravak u Njujorku u Ujedinjenim nacijama i vratio se danas u London "odlučniji nego ikada da sprovede Bregzit", preneo je Rojters.

Džonson se suočava se s snažnim protivljenjem opozicije njegovim planovima, posle odluke Vrhovnog suda da je nezakonito suspendovao parlament.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter