Izvor:
26.12.2017 u 16:06
0

ALEKSANDAR VUČIĆ: Dejtonski sporazum ako se ugrozi moglo bi da dođe do nesagledivih posledica!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da je, po njegovom mišljenju, Dejtonski sporazum ugrožen, ali da je on obezbedio mir, a da bi svako rušenje tog sporazuma moglo da dovede do nesagledivih posledica.

– Krhko je to što je Dejton postigao, pa svako ko ide protiv tog sporazuma rizikuje lose posledice – rekao je i pomenuo u tom kontekstu: Videli ste intervju Izetbegovića.

Prepričao je i kako je izgledao dogovor o granici između Srbije i BiH, kako je rekao, najpre u zvaničnom razgpovoru u Sarajevu, a zatim na večeri.

– Mi smo u Sarajevu razgovarali o utvrđivanju granica i rekao sam da mi tražimo 13 plus 24 hektara, što je vezano za hidroelektrane Zvornik i Bajina Basta, a da smo spremni da nadoknadimo, gde god BIH to želi – rekao je Vučić

Kako je naveo, Izetbegović je tada rekao – to je za nas teško, u redu je za prugu, ali ovo je teško jer je Drina u pitanju, možemo da damo pravo službenosti na 30 godina… a Vučić je, dodao je, tražio da to bude najmanje 99 godina.

– Posle je u Beogradu Izetbegović rekao – ja sam ti to rekao na večeri, ali ne može da se reši to za dva dana. Pitao sam ga zašto smo onda uopšte o tome razgovarali – naveo je Vučić dodajući da je zato na pres konferenciji u Beogradu, nakon sto je Izetbegović neplanirano istupio izjavom da ne postoji zajednički stav o Kosovu, i rekao da tako izgledaju svi njihovi dogovori.

Odgovarajući na pitanje zasto je otkazana njegova poseta Zagrebu koja je planirana za decembar, Vučić je porucio

– Sastanak sa Kitarović – možda hoće, možda neće, ja sam uvek spreman. A kao razlog je pomenuo da bi mogao biti to sto je govorio istinu, a ona je da je mnogo vise nestalih Srba nego Hrvata.

– Obmanjivali su Hrvate o nestalima, a mi smo izračunali da je više nestalih Srba nego Hrvata, pa kad sam to tamo rekao na inauguraciji svi su skočili na mene da sam četnik i svašta jos.. – rekao je Vučić.

– Izvinjavam se što sam vam rekao istinu – dodao je.

Na konstataciju da je zakon o braniteljima prošao u Srbiji nezapaženo, Vučić je rekao da su to hteli i neki Srbi u Hrvatskoj, te dodao da kabineti i u RS i u Srbiji rade na deklaraciji o zaštiti kulture i nacionalnog identiteta Srba i poručio da ga nije briga šta će na to neko da kaže. Dodao je da ti koji pričaju i pominju memoradnum i Načertanije nisu to ni pročitali, a da u svakom slučaju nikoga nećemo pitati koji ćemo pravni dokument usvojiti u našoj skupstsini, a koji će biti usmeren na to da se očuva jezik i kultura i nacionalni identitet Srba.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BoKISmoKI94

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter