Izvor: SPORT KLUB
01.05.2024 u 16:09
0

NAĐ NAKON TEKTONSKIH PROMENA U PARTIZANU: Igor je učinio mnogo, ali „kofer je odmah iza vrata“

Partizan je pretrpeo tektonske promene u prethodna dva dana. Albert Nađ je novi šef stručnog štaba, a pred njim je težak posao već na zvaničnom debiju

Crno-bele očekuje meč sa Vojvodinom, a Nađ je pre svega izneo utiske povodom imenovanja na čelu stručnog štaba:

“Imali smo seriju od četiri poraza za redom i sve se desilo brzo. Ljudi koji vode klub su odlučili da nešto promene, a ja jedino očekujem reakciju igrača. Igrači treba da se promene, oni su “izvođači radova”. Na psihiloškom planu su u padu, ali su oni profesionalci i mi moramo da izađemo iz toga na pravi način”.

DOM VREDAN PET MILIONA! Isplivao snimak kuće Nikole Jokića: As Denvera sa porodicom živi u ČISTOM LUKSUZU! (VIDEO)

Nema mnogo vremena za promene u timu, međutim, ne znači da ih neće biti:

“Pokušaćemo. Svako ima svoje filozofije i ideje. Pokušaćemo sve da sutra protiv jedne ekipe koja je u najboljem monentu u Super ligi dođemo do željenog cilja”.

Kadrovski problemi postoje, a protivnik je izuzetno težak…

“Problemi postoje, što zbog kartona, što zbog povreda. Ekipa koja sutra izađe je najbolja ekipa i ona će pokušati da ostvari pobedu protiv Vojvodine koja igra izuzetno dobro, najbolje u ligi”, istakao je Nađ.

Želja svakog trenera koji voli Partizan jeste da jednog dana postane šef stručnog štaba crno-belih. Tako je bilo i kod Nađa, a posebnu zahvalnost duguje pokojnom ocu:

“Želja je postojala. Ne možeš da biraš momenat kada ćeš postati trener Partizana. Igor je učinio veliki posao za ekipu, međutim, od prvog monenta sam shvatio da je u trenerskom poslu kofer odmah iza vrata. Najveću odgovornost imam prema pokojnu ocu koji je poslušao moje srce i dozvolio mi da odaberem na koju ću stranu Topčiderskog brda ići. Bio sam i u jednom periodu najmlađi kapiten Partizana, nažalost, nije doživeo da dočeka moje imenovanje kao šefa steučnog štaba”.

Nađ od trenutka imenovanja nije još uvek razgovarao sa igračima, to će učiniti danas:

“Nisam još razgovarao sa igračima, jer smo kasno juče ozvaničili saradnju. Video sam se sa igračima na prepodnevnom treningu i odradili smo dobar trening. Biće svakako teško. Imamo i kadrovskih problema u ovom trenutku, ali je važno da dođemo do cilja”.

Veliki je problem odbrana crno-belih, Nađ ima rešenje:

“Odbrana počinje od napada. Smatram da smo protiv TSC-a bili dosta dobri, Natho je odradio izuzetan posao, ali nismo bili toliko opasni u napadu. Nisam još odlučio kako ćemo izaći. Severina ima takođe povredu, ali znam da će početi ako bude spreman”.

Svestan je novi šef stručnog štaba da je veliki pritisak na Partizanu:

“Ja sam isti svestan da ako ne pobedim pet utakmica da neću biti ovde. Verujem u tim i u moje saborce. Moji igrači su moji saborci. Ako budemo stvorili poverenje jedni drugih i ispunjavali zahteve i ne dođemo do rezultata, a na kraju izgubili, moraćemo da tražimo krivca u sebi”.

Igrački kadar je takav kakav jeste i tu do kraja sezone neće biti promena. Nađ se vodi teorijom da nisu uvek najkvalitetniji dobitna kombinacija, već oni podobni za određeni posao:

“Sad ne mogu i ne želim ništa da menjam. Uvek težiš boljim idejama. Dok je Igor bio tu, ja sam mu iznosio neke ideje koje sam imao. Uvek je dobro da imaš dobre igrače. Pratim NFL, Nju Ingland je bio prvak više puta, ali nisu imali najbolje igrače. Pitali su trenera zašto ne dovosi najbolje igrače, a on im je odgovorio da mu ne trebaju najbolji, već pravi. Time se vodim i ja. Ponavljam, greške su sastavni deo posla”.

Važnost osvajanja drugog mesta je neupitna, a samim tim je rezultat na narednih pet utakmica jedino važan. To kaže i Albert Nađ:

“Znam šta navijači zahtevaju. Partizan će igrati na rezultat. Možda neće uvek biti lepršavo, ali je rezultat najvažniji. Niko ne može Igoru da zameri. Igor je dete Partizana. Smetala mu je možda prevelika emocija, pa nije možda mogao da donosi neke odluke u pravom momentu.“

Posebnu zahvalnost je uputio porodici i treneru Teleoptika:

“Zahvalio bih se Strahinji Panduroviću, jer nam je “pozajmio” trenera Podunavca. Teleoptiku želim sa uđe u Prvu ligu. Supruga se ne razume previše i ne prati mnogo, ali ćerkica me je stalno pitala “tata, šta ima novo”. Ne interesuje ih to čime se ja bavim. Imaju zanimanja druga”.

Za kraj, Nađ je želeo da se osvrne na donedavne polemike oko vanfudbalskih tema:

“Želim samo da dodam. Kad sve prođe i kad uđemo u tunel na kraju utakmice, mi ništa ne možemo da uradimo, a vi imate dovoljno vremena da komentarišete sva dešavanja tokom utakmice. Naš je fokus samo na onome što je na terenu”, zaključio je 13. trener Partizana u poslednjih devet godina.

Trenera na koga se ugleda nema, ali je jedan posebno ostavio utisak na njega:

“Ugledam se na sebe. Nemam trenera na koga se ugledam. Klop je na sebe, Murinjo na sebe, Milojević na sebe. Želim da izgradim svoj stil, ali sigurno da možeš od mnogo trenera da pokupiš dobre stvari. Radio sam sa mnogo dobrih trenera i od svakoga sam pokupio neke stvari. Ako bih u globalu trebalo da nekog trenera izdvojim, to je Luis Aragones”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter