Izvor: HappyBSC
17.10.2022 u 08:50
0

ANA BRNABIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Ono sa čim se će suočavati nova Vlada nismo videli od Drugog svetskog rata…“

Današnja gošća emisije „Dobro jutro, Srbijo“ bila je predsednica Vlade Srbije – Ana Brnabić koja je ovom prilikom govorila o i dalje aktuelnoj temi – sastavu nove Vlade o kojoj se svakodnevno spekuliše, ali i ministrima koji će morati da odgovore na nove zadatke poput energetske krize, ratnog stanja i mnogih tematika koje okupiraju svet.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić: Usklađivanje sa EU zavisi od naših nacionalnih interesa!

– Svakako će biti vlada za krizna vremena, mi smo već navikli na krizna vremena, ali otkad je Aleksandar Vučić i SNS preuzeo odgovornost za to kako se živi – zaista su se samo smenjivale krize, prvo je moralo da se ide u mere fiskalne konsolidacije kako bi se država spasila od bankrota. Kada sam postala predsednica Vlade 2017. godine –  već tada je Srbija postala potpuno drugačija zemlja. Nakon poplava, migrantske krize, mi smo paralelno pokušavali da se borimo na dva fronta – rekla je Ana, pa je nastavila opsežno: 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Posle se pojavljuje korona virus, u martu 2020. godina, to je bila velika borba, ali smo naučili da se borimo sa tim, mi smo na inicijativu predsednika Vučića izgradili kovid bolnice, zato ne osećamo veliki  pritisak. Stalno funkcionišemo uz poneku krizu. Ono sa čim se će suočavati nova Vlada nismo videli od Drugog svetskog rata, misleći na energetsku krizu, doslovno početka Trećeg svetskog rata, čitav svet koji je u ratu na neki proksi način. Infalcija koja će biti očigledna koja će se osetiti kada krene zima. Ono što je nama tema u mandatu nove Vlade je energetika, kao što je nekada bilo zdravstvo – ističe i dodaje: 

– Moramo da radimo kako bi Srbija postala energetski bezbednija, te stvari se menjaju iz dana u u dan. Vučić je ranije vizionarski uvideo da je jedan od ključnih projekata gasna interkonekcija ka Bugarskoj kako bismo se spojili sa „LNG“ terminalima – prirodn, tečni gas u Grčkoj. Mi smo već tada bili duboko u pregovorima sa Evropskom unijom za te interkonektor. Mogli smo da radimo sami, ali smo ipak ušli sa njima u pregovore, datum završetka je oktobar sledeće godine. Krenuli smo da gradimo i hidroelektranu. Imamo ogromne nove energetske resurse i kapacitete, za okretanje ka Zelenoj agendi. Moramo da diversifikujemo i snabedvanje naftom – objasnila je Brnabićeva na Hepi televiziji. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter