Izvor: Happy BSC
17.10.2022 u 08:02
0

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nova vlada biće formirana do 30. oktobra!

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” gostovao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić koji je istakao da je veoma važno da Vlada Srbije koja bude formirana bude kompaktan tim i dodao da će vlada biti krizna jer živimo u vreme krize.  

NE PROPUSTITE „DOBRO JUTRO, SRBIJO“ NA HAPPY TELEVIZIJI: Najnovije teme, aktuelni gosti i sjajni analitičari!

– U vreme kada su završeni izbori, rat u Ukrajini se rasplamsavao. Srbija je trpela velike pritiske zbog prilagođavanja naše spoljne politike politici EU. Imali smo krizu na KiM koju je rasplamsao Kurti kada je krajem jula pokušao da uvede tablice, dakle čitav niz vanrednih situacija smo imali – rekao je Vesić.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, nova vlada će biti formirana u zakonskom roku, do 30. oktobra.  

– Premijerka Ana Brnabić priprema svoj tim i ekspoze i kada to bude završila obavestiće predsednika naše stranke i predsednika Republike koji će nakon toga zakazati sednicu Predsedništva na kojoj će se SNS izjasniti o njenim predlozima za ministre. To će se desiti do 30. oktobra. Predsednik je kazao da se neće čekati poslednji dan – rekao je on i dodao da će politika nove vlade biti politika kontinuiteta.  

Vesić je istakao da je važno da vlada odgovori na pet najvažnijih izazova koje je definisao predsednik Vučić, a to su: zdravstvo, finansijska i energetska stabilnost, obezbeđenje hrane i jačanje vojske i dodao da će vlada voditi računa da se zaštiti životni standard stanovništva, jer imamo uvezenu inflaciju zbog rasta cena u Evropi.  

– Penzije će biti povećane. Već u novembru povećanje će biti 9 odsto, a u januaru 12, a odsto. Prosečna penzija će 1. januara biti  38.000 dinara, a prosečna plata 40.020 dinara. Završićemo pet velikih puteva u narednih godinu dana. Imamo više investicija nego sve druge zemlje zapadnog Balkana zajedno. Trudimo se da ulažemo u infrastrukturu, jer je to jedini način da se preživi kriza – kazao je on.  

On je naglasio da Srbija od početka ukrajinske krize vodi principijelnu politiku čiji se stav ne menja i dodao da nijednog časa nismo mogli da opravdmo agresiju Rusije na Ukrajinu, ali da sa druge strane ne smatramo da su sanklcije delotvorno sredstvo međunarodne politike, jer su neka vrsta kazne.  

– Mi se trudimo i uspevamo jedini u Evropi da vodimo principijalnu politiku. Vučić nikada neće uraditi nešto što bi otežalo situaciju našeg naroda. Građani mogu da budu spokojni i sigurni. Dok je on predsednik neće biti rata i radićemo na tome da se zemlja razvija i raste i da građani budu sigurni – naglasio je Vesić.  

Vesić je istakao da je predsednik Vučić uspeo da nametne da vodeće svetske sile razumeju da se moraju uvažiti legitimni srpski interesi i to je istorijska pobeda. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter