Izvor:
26.02.2018 u 15:04
0

ANA BRNABIĆ U LONDONU: Dobra prilika da čujem stavove Mej o Zapadnom Balkanu!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će u Londonu, gde će učestvovati na Investicionom samitu Zapadnog Balkana, imati "dobru priliku" da od britanske premijerke Tereze Mej čuje njeno gledište o Zapadnom Balkanu.

Brnabić, koja će u Londonu prisustvovati prijemu, koji će za premijere Zapadnog Balkana organizovati britanska premijerka, kaže da je to dobra prilika da se upoznaju.

– U ovom trenutku dobra je prilika da se upoznamo, dobra je prilika i da od Tereze Mej čujem o njenom gledištu na Zapadni Balkan, i vidim kako se to uklapa u našu dalju strategiju, ali svakako tu postoji mnogo potencijala za bolju saradnju između Srbije i Velike Britanije – rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je juče popodne u London, gde će danas učestvovati na Investicionom samitu Zapadnog Balkana koji organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Premijerka će učestvovati na panelu premijera Zapadnog Balkana na kojem će govoriti o prioritetima Srbije, viziji i značaju regionalne saradnje, kao i značajnim regionalnim projektima.

Učestvovaće i na panelu o povezivanju u regionu, gde će govoriti o digitalnoj agendi za region Zapadnog Balkana, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Ona će, takođe, predstaviti mogućnosti i povoljnosti ulaganja u Srbiji.

Tokom učešća na samitu, planiran je sastanak Brnabić sa predsednikom EBRD-a, Sumom Čakrabartijem i v.d. zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, Metju Palmerom.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/SteffenHudolin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter