Izvor: HAPPY BSC
31.10.2022 u 22:56
0

„ĆIRILICA“ na TV HAPPY Ljubiša Ristić pručuje: „Nuklearne sile ne ratuju među sobom, već godinama govorimo da Amerikanci hoće da reokupiraju Nemačku i Evropu!“

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY pozorišni reditelj Ljubiša Ristić podsetio je na reči Džordža Štajnera koji je smatrao da je glavni problem Evrope to što ona više ne ume da ispriča priču.

Govoreći o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, rekao je da je to osmišljeno da traje i traje, ali da se nikada ne dogodi. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Nedavno je umro Džordž Štajner koji upravo to kaže: „Glavni problem Evrope je što ona više ne ume da ispriča priču“. Ona ima tuđe priče, ona ima američki mit, ovaj mit, onaj mit, ali više niko u Evropi, kaže on, nije u stanju da ispriča priču. Glavni problem hoće li Evropa opstati jeste da li će se pojaviti u Evropi ljudi koji će pričati priču. Kakva bi to priča mogla da bude, šta je to, pa onda on citira razne varijante, ali suština je u tome – mitotvorstvo je baza cele te stvari“, izjavio je Ristić.

„ĆIRILICA“ na TV HAPPY Istoričar prof. dr Miloš Ković: „Jedan smo od izuzetaka da po nečijoj nameri budemo uništeni, budemo asimilovani i naravno da će da počnu od naše istorije!“

Na pitanje novinara Milomira Marića dali Srbija treba da uvede sankcije Rusiji izjavio da su Rusiji sankcije uveli samo oni koji su morali.

„Ceo svet nije uveo sankcije. Uveo je jedan broj zemalja koje su pod američkom kontrolom i koji nije imao nikakvog izbora. Kakav je inters Nemaca da uvedu sankcije Rusiji i da sebi „pucaju u nogu“, da sebi zatvore industriju, da sve urade. Oni su to uradili, ali zato mi već godinama govorimo o tome da se Amerikanci vraćaju u Nemačku, ne da ratuju sa Rusima, nisu blesavi da ratuju sa Rusima, nuklearne sile ne ratuju među sobom nego da reokupiraju Nemačku i Evropu time. Pošto su postavili sve okolo, svoju vojsku, svoje artiljerije, svoje rakete i ostale stvari, sada će u Finsku da stave, u Poljsku da stave itd. Mislim, o čemu mi razgovaramo uopšte? Šta se svi prave blesavi? Kao da ne vidimo o čemu se radi. Evropa mora da se skloni kao konkurencija, mora da se uzme pod svoje i da ostanu samo velike sile da među sobom raspoređuju stvari u svetu, kome šta spada, gde pripada itd. Šta će biti sada u Južnoj Americi, Kolumbija levičarska vlada, Brazil Lule dobio, Venecuela… Osam država Latinske Amerike imaju anti-američke vlade. Da li sada neko očekuje da je Lule prevaspitan pa će najveću državu ovog kontinenta da vodi u pravcu koji treba Amerika? Šta se radi sa Meksikom? Obrador neće da ide tamo uopšte, neće da razgovara sa njima. Prema tome, ko je uveo sankcije? Niko nije uveo sankcije sem onih koji moraju da uvedu sankcije, ali ima njih koji strasno žele da uvedu sankcije…“, izjavio je Ristić, a na pitanje Milomira Marića da, ako su ovako zgazili Nemačku šta SAD mogu da urade nama, dodao da živimo u „američkoj zoni“ i da neće ništa jer moraju i hoće da budu ovde:

Prof dr. Aleksandar Raković za emisiju „ĆIRILICA“: „Karadžić je izložen represiji i totalnoj torturi, maštovitost Britanaca kako da muče ljude nema granica!“

„Sa nama neće. Oni moraju da budu ovde, oni hoće da budu ovde. Problem je što zbog njih i njihove zabrane nikada ni Srbija, ni BIH, ni Albanija, ni S. Makedonija ne mogu da uđu u Evropsku uniju. Oni nikada neće  dozvoliti da ovaj deo jugoistočne Evrope bude deo EU. Oni smatraju da moraju da budu da bi kontrolisali Evropu. Svejedno što su Albanija i S. Makedonija ušle u NATO, nema ulaska u Evropu, ovo je američka zona i zdravo. Neće Amerikanci da razgovaraju sa Evropom o tome uopšte“, smatra reditelj.

Prof. dr Srđa Trifković za „ĆIRILICU“ o Lazarevom izboru i Boju na Kosovu: „Slavno poginuti i pritom obraz sačuvati je daleko značajnije nego postići neke pobede!“

Ristić je dodao da „proces pristupanja“ služi samo za to da traje i da se nikada ne dogodi.

„Demokratija, to je stvar koja se dešava od petka do ponedljka. Lepo se proglasi demokratija, sloboda govora, sloboda udruživanja, nije to nikakav problem. Da ne bi došlo do demokratije izmišljena je „demokratizacija“ i glavna reč tog vremena, te epohe, 60-ih, 70-ih, 80-ih, bila je demokratizacija, čiji cilj je jedino da što duže traje, da nikada ne dovede do demokratije. To je kao ovaj put u Evropu, put u Evropsku uniju, to „pristupanje“ služi da traje, traje, traje i da se nikada ne desi. To se u odnosu na Rumuniju i Bugarsku desilo od petka do ponedeljka…“, podsetio je reditelj.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter