Izvor: HAPPY BSC
14.11.2022 u 21:25
0

„ĆIRILICA“ na TV HAPPY „Sukob Istoka i Zapada je suštinski nepomirljiv!“

Sociolog i novinar prof. dr Slobodan Reljić izjavio je gostujući u emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY da je sukob Istoka i Zapada suštinski nepomirljiv.

On je dodao da je moguće da se postigne neki politički dogovor, da se potpiše mir, ali da je ovo vreme velike globalne društven promene.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

“Takve insinuacije koje se šire trenutno po tabloidima, kako je Putin izgubio rat stvarno su zanimljive. Moramo da ipak konstatujemo da su sve ukrajinske pobede ustvari posledica povlačenja ruskih trupa, ne u nekoj gužvi, već u nekom poretku sa nekom idejom koju mi ne znamo baš koja je”, podseća prof dr Slobodan Reljić

Reljić je prokomentarisao i navodni sukob filozofa Aleksandra Dugina sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

„Dugin se naljutio zbog ovoga jer je to simbolički vrlo težak udarac, to povlačenje iz Hersona, ali šta to znači direktno za ratovanje…On ništa ne govori novo, sada samo podiže ton u smislu da se pojačavaju ti sukobi interesa. Jedan od njegovih poslednjih tekstova ja mislim da je to možda najbolji tekst koji je napisan, sada možda malo preterujem, o sadašnjem stanju u svetu u kom on to svodi na direktan sukob: Istok – Zapad, sve što imate, božansko –satansko. On je u jednom “kratkom kursu savremenog stanja”, to kada pročitate onda vam postane potpuno jasno oko čega se vodi čitav sukob i da je ovaj sukob, ono što je ključ, on je nepomirljiv. Tu su mogući neki politički dogovori u nekom trenutku, moguće je potpisivanje mira u nekoj pauzi, ali suština tog sukoba je takva da ona ne dopušta, kako je rekao, to što mi politički i stalno pričamo: “sada će oni nešto da se dogovore pa nastupi mir”, ne, ovo nije vreme toga, ovo je vreme velike društvene promene, globalne“, izjavio je novinar i sociolog.

 Reljić je izjavio i da je liberalizam potrošio i svoju ideju, svoj kredibilitet i svoju moć da vlada svetom.

Ovo je ključno da razumemo, mi živimo u vremenu u kome je liberalizam potrošio i svoju ideju i svoj kredibilitet i svoju moć da vlada svetom. To će verovatno i u Americi biti modifikovano u neku vrstu vertikalne diktature u kojoj, kada se bude pojavio neki normalan predsednik, a ne ovaj koji se ne seća zašto je na svom mestu, tu će se uspostaviti jedna vertikali.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter