Izvor: TANJUG
17.07.2022 u 10:30
0

DAČIĆ OČEKUJE DA FORMIRA VLADU SA SNS: Mi smo njihov najstabilniji i najprincipijalniji partner

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da očekuje da njegova stranka ponovo formira vladu zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

– Mi smo stabilan partner Vučiću i SNS, mi smo njihov najstabilniji i najprincipijalniji partner, to smo dokazali u proteklih 10 godina. Ne njima, nego našoj zajedničkoj ideji da radimo u korist Srbije oko koje smo se okupili i koja nas sve vreme drži zajedno – rekao je Dačić u intervjuu za današnje „Novosti“.

IVICA DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ne hrli Srbija u toliko čvrst zagrljaj Rusije koliko nas tamo gura Zapad svojim odnosom po pitanju Kosova!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Poručio je da su svi ti dobri rezultati, koje su zajedno postigli u prethodnom periodu, najbolja preporuka da se njihova saradnja nastavi.

U odgovoru na pitanju da li ima istine u spekulacijama da će ga poslati u resor odbrane, kao i da li bi prihvatio tu funkciju, Dačić je kazao da je njegova kampanja bila fer i da su njihovi birači bili načisto oko toga ko će biti premijer, ukoliko dobiju najviše glasova.

– Nismo dobili najviše glasova, tako da će premijera dati najjača partija, i to je jedino ispravno. Ja ne pričam o personalnim rešenjima u Vladi, do njih ćemo doći onda kada budemo o tome razgovarali, pre svega Vučić i ja – kazao je Dačić.

Rekao je da očekuje da će imati te razgovore, zato što očekuje da će nastaviti saradnju u Vladi, i to ne samo zato što su se, kako je rekao, dogovorili još pre izbora, nego zato što se to pokazalo kao najbolji model za Srbiju u poslednjih 10 godina.

Na pitanje „da li veruje u tajni dogovor Ðilasa i Vučića“ da je vlast u Beogradu samo privremena i da bi već na proleće mogla da bude deo koalicije u prestonici, Dačić je rekao da veruje samo u ono što čuje od Vučića, jer u njega ima poverenja i da veruje u ono što vidi.

– On mi nije pomenuo nikakve dogovore o kojima govorite, a ono što vidim je da na nivou Beograda SPS i SNS nastavljaju saradnju koju smo imali i prethodnih godina – kazao je Dačić.

Izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je ta saradnja bila korisna za Beograd, da su urađeni ogromni poslovi, mnogi od njih su započeti i treba da se nastave, tako da nije bilo nijednog razloga da donesu drugačiju odluku.

Na pitanje da pojedini funkcioneri SNS tvrde da nije prirodna koalicija SPS i naprednjaka, kao i da li Darko Glišić samo govori ono što Vučić prirodno misli, predsednik SPS je rekao da nije čuo da je Glišić tako nešto izjavio, niti misli da bi to tako i rekao, jer sa njim ima odličnu saradnju.

– Ja ne znam šta je za njih prirodno, a šta je neprirodno, to su pojmovi za biologiju, a ne za politiku. Ja samo znam da već 10 godina imamo dobar i čvrst savez sa SNS i on donosi korist za Srbiju i za naše ljude – poručio je Dačić.

Naveo je da oni zajedno brane interese naše države, zajedno vode politiku kojom naša ekonomija raste, da se smanjuje nezaposlenost i podiže standard naših porodica.

– I ako neko misli da to što je korisno za državu i narod nije prirodno, onda treba da kaže šta je prirodno pa da se okrene na tu stranu. Od Vučića nikada nisam čuo da naša saradnja nije dobra za Srbiju, a za mene je jedino bitno šta on kaže – rekao je Dačić.

Na pitanje da predsednik Vučić najavljuje još snažniju orijentaciju ka EU i da li to umanjuje šanse SPS da bude u novoj Vladi, jer ga mnogi percipiraju kao čoveka bliskog Rusiji, Dačić je poručio da je i orijentacija ka EU deo njihove zajedničke politike, zato što je to korisno za Srbiju.

– Ja ću da vas podsetim da je pregovore o članstvu u EU otvorila baš naša zajednička vlada, čiji sam bio predsednik, u januaru 2014. godine. I da smo od tada, opet kao koalicija i zajednička vlada, prešli dve trećine puta ka članstvu u EU. Pustite te priče ko je blizak ovome ili onome, ja sam blizak jedino Srbiji, isto kao i Vučić – poručio je Dačić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter