Izvor: Tanjug
29.09.2021 u 16:27
0

Dačić sa delegacijom Venecijanske komisije o ustavnim reformama u Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić održao je danas onlajn sastanak sa delegacijom Venecijanske komisije, na čelu sa predsednikom Komisije Đanijem Bukvikijem na kome se razgovaralo o procesu ustavnih reformi u Srbiji, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Dačić je izrazio žaljenje što se susret održava onlajn, a ne uživo kako je ranije planirano, zbog složenih epidemioloških okolnosti i zahvalio se svim članovima Komisije na interesovanju za uspeh procesa izmene Ustava Republike Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: VULIN: Nasilje nad Srbima NEPRIHVATLJIVO

Kako je rekao današnji sastanci su veoma važan deo ukupne procedure donošenja ustavnih amandmana, koja je već prošla nekoliko bitnih faza i ponovio da se Srbija trudila da osigura transparentnost i otvorenost tog procesa, pre svega kroz organizaciju brojnih javnih rasprava.

Nakon javnih rasprava Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo uneo je određene izmene u tekst nacrta Zakona o izmenama i dopunama Ustava, na osnovu materijala prikupljenog prilikom javnih rasprava, koji su poslati Venecijanskoj komisiji, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:  PALMA: Kad Srbija nešto dobro uradi, kosovski Albanci dobiju zeleno svetlo od nekoga da remete mir i bezbednost!

Na sastanku Dačić je izrazio nadu da će Venecijanska komisija prilikom predstojeće 128. plenarne sednice u Veneciji razmotriti upućene nacrte Zakona i amandmana, kao i da će dati zvanično mišljenje o istima.

Predsednik Venecijanske komisije Đani Bukvikijo nagovestio je da će mišljenje izvestilaca na narednoj sednici Komisije biti vrlo povoljno za Srbiju i da je uveren da će kao takvo biti i usvojeno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter