Izvor: alo
22.04.2024 u 09:10
0

DANAS SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: Pred poslanicima Zakon o lokalnim izborima

Poslanici će danas u 10 sati početi prvu sednicu redovnog zasedanja da bi razmotrili izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić je sazvala sednicu na predlog 187 poslanika sa samo jednom tačkom dnevnog reda, kako bi taj zakon bio izmenjen da bi se omogućilo da lokalni izbori 2. juna, već raspisani za gradsku vlast Beograda, budu tog dana i u drugim lokalnim samoupravama gde izbori nisu bili 17. decembra 2023. godine.

Predlog su potpisali poslanici vladajuće koalicije i opozicionih poslaničkih grupa „Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije“, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak i samostalni poslanici.

NOVI SVEDOK U HAGU! SUĐENJE TAČIJU SE NASTAVLJA: Posle dve nedelje pauze nastavlja se suđenje liderima tzv. OVK u Hagu

 

U obrazloženju predloga za promenu Zakona piše da se donosi zbog dinamike održavanje izbora i sednica lokalnih samouprava.

Tako će se rok za raspisivanje lokalnih izbora pomeriti sa 120 na 150 dana pre isteka mandata da bi se obezbedilo istovremeno raspisivanje izbora.

Predloženo je i da od dana raspisivanja do dana izbora ne može proći manje od 30 dana, umesto 45 kako je u sadašnjem zakonu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter