Izvor: Tanjug
02.02.2023 u 20:56
0

PREDSEDNIK VUČIĆ O SITUACIJI U PRIŠTINI: „Kurti je pokrenuo talas demonstracija“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je poslanike Skupštine Srbije da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pokrenuo talas demonstracija u Prištini i da će izvesti studente na ulicu da krenu u ofanzivu kako bi naterali Beograd da odustane od Zajednice srpskih opština.

Vučić je na sednici Skupštine na kojoj se govori o Izveštaju o Kosovu i Metohiji istakao da nikada neće razumeti zašto su danas poslanici izazvali haos u parlamentu,jer su, kaže, time samo Srbiji naneli štetu.

Aljbin Kurti je pokrenuo talas demonstracija, izvešće studente ne bi li krenuo u ofanzivu prema Beogradu da odustanemo od Zajednice srpskih opština i svega drugog. Ne znam zašto ste ovo radili danas, nikada neću razumeti zašto ste ovo uradili, ovo divljaštvo nam je samo nanelo štetu, rekao je Vučić obraćajući se poslanicima.

PREDSEDNIK VUČIĆ NAGLAŠAVA: „Poštovaću Ustav i boriti se za pregovore i razgovore, ja ne želim da nam narod pati“

Kako kaže, trebalo je Srbiju predstaviti kao zemlju odgovornih ljudi, koja zna šta radi, a neverovatna glupost je urađena. Ističe da zna da je bila u pitanju „organizovana zla namera“.

– Očekivali su i nemojte da sumnjate, znam i ko je organizovao, upad velikog broja ljudi da razore zemlju i zato su napravili haos danas, kazao je Vučić dodajući da je iznenađen količinom histerije na današnjoj sednici.

Neverovatno je kako sebi možemo da damo autogol, kazao je Vučić ističući da se to desilo u trenutku kada smo išli napred i bili u prilici da postignemo gol. Dodao je da će sa Albancima morati da se razgovara, kao i da se mora pokušati da se smire odnosi sa Albancima.

– Nadam se da ćemo uspeti da zaboravimo ovu sramotu i ovaj obraz koji smo danas svi zajedno ukaljali i da se vratimo na put da rešavamo probleme naše zemlje, kazao je predsednik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter