Izvor: Tanjug
02.02.2023 u 18:47
0

PREDSEDNIK VUČIĆ NAGLAŠAVA: „Poštovaću Ustav i boriti se za pregovore i razgovore, ja ne želim da nam narod pati“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na posebnoj sednici republičkog parlamenta o Kosovu i Metohiji, da će poštovati Ustav, da će se boriti za pregovore i razgovore dokle god može, ali i da neće da izoluje Srbiju.

Vučić je tako odgovorio na pojedina izlaganja da je on  postavio dilemu – Ustav ili ultimatum.

– Što se tiče Ustava i ultimatuma, uvek će biti Ustav, ali ću da se borim za pregovore i razgovore dok god mogu i neću da izolujem Srbiju dokle god mogu, jer neću da se junačim preko tuđih leđa i pleća zato što bih mogao da živim pristojno da drugi pate. Ja neću da nam narod pati i neću da budem dobrovoljni davalac tuđe krvi, kao što vi čeznete za tim. U tome je razlika između mene i vas, rekao je Vučić.

PREDSEDNIK VUČIĆ IZ SKUPŠTINE PORUČUJE: „Srbija mora da ide u pregovore i razgovore o KiM, inače će biti zgažena“

Istakao je da, kada je govorio o francusko-nemačkom planu o rešavanju kosovskog pitanja, ništa nije slagao.

– Pet puta im kažem da ću uvek izabrati Ustav, da znam šta mi je dužnost i da ću poštovati Ustav, a oni kažu, pogledajte kako je to pokvareno smišljeno, to su smišljali danima kako sa jedne strane imamo Ustav, a sa druge strane ulitmatum. Džaba što im ja 10 puta kažem da ću poštovati Ustav, njih to ne interesuje. Oni će da nastave i da izmišljaju da ste rekli upravo suprotno“, naveo je Vučić.

– Ja se trudim da nikome ne prodajem rog za sveću već prodajem istinu jer govorim istinu i strancima i domaćima, a strancima se ne ulizujem, ni ovima na Istoku, a ni ovima na Zapadu“, istakao je Vučić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter