Izvor: Tanjug
26.02.2023 u 17:45
0

ŠOLE NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA: „Razgovarao sam s Vučićem kako bi izrazio podršku SAD sastanku u Briselu!“

Šole je, takođe, rekao da treba da budu primenjeni sporazumi, ranije potpisani u procesu dijaloga, što podrazumeva i uspostavljanje Zajednice srpskih opština, dodaje se u saopštenju.

Specijalni savetnik u američkom Stejt departmentu Derek Šole, saopštio je da je danas razgovarao telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi izrazio snažnu podršku SAD sutrašnjem sastanku u Briselu.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ŠOLEOM: SAD prenele predsedniku Srbije šta očekuju od sastanka u Briselu

Šole je na Tviteru naglasio da je pozdravio, kako je naveo, kontinuiranu posvećenost Srbije konstruktivnom angažovanju na predlogu EU, kako bi se obezbedili mir i stabilnost u regionu.

„Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem danas kako bi izrazio snažnu podršku SAD sastanku sa visokim predstavnikom EU (Žozepom) Boreljom u Briselu 27. februara. Pozdravio sam kontinuiranu posvećenost Srbije konstruktivnom angažovanju na predlogu EU za obezbeđivanje mira i stabilnosti u regionu“, naveo je Šole na Tviteru.

Kako je prethodno saopšteno iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, Vučić je razgovarao telefonom sa Šoleom, koji je istakao da SAD potpuno podržavaju predlog EU o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i da očekuje da sutrašnji sastanak u Briselu bude konstruktivan, uz primetan napredak ka dogovoru.

Kako je navela služba za spoljne poslove EU, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, održaće sutra odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, s početkom u 15 sati, posle čega će uslediti zajednički sastanak.

Tema sastanka je predlog EU o normalizaciji odnosa između tzv. Kosova i Srbije. EU je najavila da će na kraju sastanka Borelj održati konferenciju za medije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter