Izvor: Telegraf
20.07.2021 u 11:28
0

ĐERLEK: Vakcinisano 250 dece i 2.700 tinejdžera, nevakcinisanima koji imaju hronične bolesti, delta soj može da napravi ozbiljan problem

U Srbiji je, za nešto više od pola meseca, vakcinu protiv korona virusa primilo oko 250 dece uzrasta od 12 do 15 godina i oko 2.700 tinejdžera, kaže  dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i navodi da niko nije imao neželjenih dejstava, da su se pre svega vakcinisala deca koja imaju hronične bolesti, ali da se sve više javljaju i zdrava. Ističe da je iznenađen odzivom, i zahvaljuje se roditeljima na svesti.

VAŽNO

BRNABIĆ ZAVRŠAVA POSETU DANAS SAD-U!

VUČIĆ: Prijem u čast oproštajne posete ambasadora Katara

IZBODEN MALOLETNIK: Prebačen na Institut za majku i dete!

KURTI ŽELI PRIPAJANJE KOSOVA ALBANIJI? Drecin tvrdi da Kurti koči dijalog!

– Imamo solidan odziv vakcinacije dece, a posebno ona grupa koja nam je prioritet a to su deca sa hroničnim bolestima, kojima bi infekcija delta sojem kovid 19 mogla da napravi ozbiljan problem, čak i letalni ishod. U ovom trenutku sam zaista zadovoljan odzivom te dece i njihovih roditelja. Shvatili su da to može da bude veoma ozbiljno po njihovu decu a ono što je posebno bitno vidim da se svakodnevno javlja i sve više zdrave dece. Nadam se da ćemo u toj populacionoj grupi tokom leta napraviti sasvim solidan rezultat, ako ne i dobar – kaže Đerlek za Telegraf.rs.

Mišljenja je da su ljudi definitivno shvatili da nam delta soj ozbiljno preti, pa da svi žele da se zaštite pre jeseni koja je, kako kaže, potpuno neizvesna i ne znamo šta nas očekuje. Zaista nisam očekivao da će baš ovako da odreaguju, zato i i želim da pohvalim roditelje, zbog brige koju vode o svojoj decu, i na visokoj svesti. Jer, ipak, deca su deca, i ne mogu ona odlučivati da li će se vakcinisati ili ne. Imamo već nekoliko slučajeva koji su ozbiljni u KBC „Dr Dragiša Mišović“, a pratimo i region i Evropu. Uglavnom delta soj napada nevakcinisane, a to su nam omladina i deca – navodi Đerlek.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter