Izvor: HappyBSC
07.06.2022 u 10:36
0

ĐUKANOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Zamolio bih državu da krene u izmene i dopune krivičnog zakonodavstva

Vladimir Đukanović-advokat, branilac Dijane Hrkalović, bio je gost jutarnjeg programa na Happy televiziji

Veće posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odlučilo je da Dijani Hrkalović ukine kućnu meru pritvora. Ovu meru je sud zamenio blažom-oduzet joj je pasoš i svakog ponedeljka mora da se javlja u policijsku stanicu na Voždovcu. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Prijatno sam se iznenadio odlukom suda. Nisam to očekivao. Nanogica nije blaža mera, to je isto zatvor. Ona je optužena za krivično delo trgovine uticajem. Tako je to koncipirano u optužnici da je ona nekome nešto usmeno naredila. Nit’ je to neko video, nit’ je ko to čuo. Ne postoje svedoci. Molim državu da krene u izmene i dopune krivičnog zakonodavstva. Tako kako je koncipirano to krivično delo zamolio bih državu da precizira šta je to tačno trgovina uticajem. Neverovatno mi je uopšte bilo da se ona vratila u pritvor. Nejasno mi je bilo zašto su je i toliko držali u kućnom pritvoru. Pritovor je mera da obezbediš okrivljenog da prisustvuje u krivičnom postupku. Nastavak glavnom pretresa je zakazan za 5.septembar, videćemo šta će dalje biti. 

Kako je ona podnela to što je u medijima bila okrivljena za najčudovišnija dela, Đukanović je rekao.

-Šta je ko radio u životu, ja to ne znam. Što se nje tiče ona je najteže podnela pisanje medija da je navodno naručivala ubistva i da je radila protiv Aleksandra Vučića.  Mi advokata ne branimo delo, već čoveka. Ukoliko neko ima crno na belo da je ona nešto uradila nek iznese tužiocu i nek pokrene istragu, a ne da mi ovde imamo neke silne postupke koji su više medijski. U medijima se presuđuje ljudima i ne razumem zašto to neko radi. Šta je smisao toga? Verovatno neko ima veći uticaj na naše pravosuđe nego što mi advokati možemo da zamislimo-rekao je Đukanović. 

VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Teško je voditi samostalnu politiku, ali ne odstupamo od nje!

O otkazivanju posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu, Đukanović je rekao:

– Da ne ulazim u te velike svetske sukobe, smatram da nije normalno da se to dešava. Ako se zabranjuje prelet ministru spoljnih poslova takve vojne sile,  šta je sledeće? Srušili bi mu avion? Pokrenuli novi sukob? Verujem da je o tome odlučivao neko iz NATO pakta i da to nema veze ni sa Crnom Gorom ni Severnom Makedonijom. Šta bi bilo da predsednik Vučić ide u zvaničnu posetu Moskvi? Da li bi morao da pita i Bugare i Rumune? Oni nama na silu sprečavaju da mi razvijamo odnose sa kim mi želimo. To je nedopustivo-kazao je Đukanović. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter