Izvor:
06.06.2018 u 14:47
0

ĐURIĆ: Odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno i neodgovorno!

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić kaže da je odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno i neodgovorno baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovj sadržini.

"Glavni pregovarač Prištine izgovara neverovatne reči na koje niko ne reaguje, a morali bi mnogi. On otvoreno i javno govori da Pricstina nema nikakvu nameru da sprovodi obaveze koje je preuzela i time dokazuje da vlasti u Pricstini misle da im je apsolutno sve dozvoljeno", rekao je Ðurić.

On podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre više meseci, upravo u vreme dok su se Arifi i njegovi šefovi zaklinjali kako će sprovoditi Sporazum o ZSO, upozoravao na to da oni nemaju nameru to da urade.

" Bilo je potrebno veoma kratko vreme da se pokaže koliko su namere Prištine bile neiskrene, a tvrdnje lažne. Prištinsko odbijanje dijaloga je opasno i neodgovorno bas kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini", ističe Ðurić.

Teza da Srbija treba da bude srećna da Priština prihvati njeno priznanje, koja se danima servira javnosti u pokrajini, protivna je samoj ideji dijaloga, ne moze biti dalje od stvarnosti i predstavlja siguran put u ćorsokak, zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

Koordinator kosovske Vlade za dijalog sa Srbijom Avni Arifi rekao je da je Priština odbila da učestvuje na sastanku u Briselu krajem nedelje, koji je trebalo da bude posvećem zajednici srpskih opština.

"Sastanak je bio zakazan za 7. jun, ali mi smo ga odbili. Mi insistiramo na dijalogu i insistiramo da se govori o svim temama. Dok je delegacija Srbije rekla da je jedini razlog za učešće u razgovorima formiranje Asocijacije opština sa srpskom većinom. Mi smo tu za sve sporazume. Ili će se sprovesti svi sporazumi ili neće ni jedan", rekao je Arifi.

On je kazao da je kosovska vlada u maju tražila od nadležnih organa u Briselu da se tehnički dijalog sa Srbijom što pre nastavi.

Arifi je naveo da je u zahtevu za dijalog poslato nekoliko tema o kojima bi trebalo nastaviti tehnički dijalog.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/markodjuric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter