Izvor:
25.08.2016 u 23:45
0

DOBRA SARADNJA: Stefanović sa mađarskim kolegom o zaštiti granice!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa madjarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom o ojačanju državne granice uz podršku madjarske policije, saopšteno je iz Stefanovićevog kabineta.

Prema njegovim rečima, dva ministra su razgovarala o upućivanju pripadnika madjarske policije na granicu sa Makedonijom ili Bugarskom, kako bi se sprečilo povećanje toka ilegalnih migracija, koje može da se očekuje u narednom periodu.

– Srbije ni na koji način neće tolerisati švercere ni ilegalne pokušaje prelaska granice, bilo da se radi o ulasku ili izlasku iz naše zemlje. Nastavićemo i saradnju dveju policija u oblasti suzbijanja kriminala i organizovanog kriminala- rekao je Stefanović.

Stefanović je ocenio i da je važan proces readmisije, jer se na taj način smanjuje broj migranata koji mogu da zatraže azil i koji tako mogu da se vrate u zemlju porekla, navodi se u saopštenju.

Madjarski ministar Šandor Pinter ocenio je da je policijska saradnja izmedju dve države odlična, kao i da će Madjarska, ukoliko bude potrebno pružiti i policijsku i pravnu pomoć.

Beta
Foto: Facebook/NUNS1994

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter