Izvor: BSC Happy/Alo.rs
01.09.2023 u 15:27
0

NAROD DOČEKAO PREDSEDNIKA: Vučić stigao na Palić, obilazi novoizgrađeni Akva park

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posećuje danas Suboticu, Palić i Lovćenac.

– Predsednik u Lovćencu prisustvovao uručenju pametnih tabli
– U Subotici dobio povelju počasnog građanina
– 15 miliona evra uloženo u akva-park na Paliću

Pitanja novinara

U vezi sa kritikama na račun protesta opozicije, ali i na račun poseti obnovljene škole u Batajnici, Vučić kaže:

– Mi se bavimo radom i napretkom, ne bavim se bilo kakvim protestima. Demokratija je najbolji oblik političkog režima, ne mogu da se mešama u to. Od početka nisam razumeo smisao. Pozivate se na tragičan događaj – istakao je Vučić.

U Lovćencu je ranije danas održano uručivanje uređaja najnovije tehnologije – Huawei IdeaHub table Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

– Što se tiče škola, govorio sam više puta o tome. Nama nisu potrebne nove škole, jer imamo manje dece, već da obnavljamo postojeće. Samo škola u Sjenici, koja je potpuno nova, tamo ima više dece, 13,5 miliona evra je uloženo. Neverovatan rast i napredak. Pričamo o ogromnom novu, ne pričamo o sitnicama. Sve je poskupelo, cement, natfta, svi građevinski materijali, radna snaga. Šta su oni uradili? Kilometar puta? Pruge? Nema te bolnice koju su izgradili. Svi hoće da se grade putevi, a niko neće kamenolom u okruženju. To je nova era socijalnih mreža i pobuna protiv svega. Moramo da radimo da bi išli napred. Nekad morate na silu, kao buldužer. Za svaki projekat vam treba ogromna snaga. Svaki dan zovem izvođače i maltretiram ih. Mislite da je lako da Šabac-Ruma bude gotovo do oktobra, koji svima znači i skraćuje put? – upitao je Vučić.

U vezi sa hapšenjem Srba na Kosmetu, Vučić je podsetio da je sportista Aleksandar Alagić pušten nakon informativnog razgovora, ali da se (Aljbin) Kurti trudi da protera ljude ili da zauzme sever Kosova.

– Ali neće mu ići to kako je zamislio – dodao je Vučić.

Na kraju obraćanja, on se zahvalio svojim domaćinima na Paliću i pozvao ljude da posećuju akva-park u što većem broju.

Vučić stigao na Palić

Predsednik je stigao na Palić, gde obilazi završne radove na izgradnji akva parka „Palić“ za koji je planirano da radi 12 meseci, a unutar koga će postojati spa, velnes centar, kao i zatvoreni bazeni.

– Da pozovemo svu decu iz Srbije i Mađarske da se spuštaju, a mi ćemo da gledamo i uživamo – kazao je Vučić.

– Velike smo mi pare ovde dali, 15 miliona evra. Ovde imate i zološki vrt, vinarije, salaše, možda nam malo fali hotela – dodao je predsednik.

U okviru akva-parka biće pet otvorenih i isto toliko zatvorenih bazena (kombinacija termo-mineralne i obične hladne vode).

Dečji bazen biće površine od više od 700 kvadrata, a bazeni sa kompleksima tobogana površine od oko 160 kvadrata.

Zatvoreni deo velnes i spa centra će zauzimati površinu od više od 3.000 kvadratnih metara, gde će pored bazena biti prateći sadržaj u vidu sauna, tapidarijuma, modernih salona za ulepšavanje, negu i uživanje, restorana sa kafe barom, info pultom i svim drugim pratećim elementima koji čine objekat ove namene.

Obraćanje Vučića u Subotici

– Pre mene je ovo priznanje trebalo da dobije Ištvan Pastor. Pre 10 godina krenuli smo u novu istoriju. Imali smo dovoljno hrabrosti da preokrenemo situaciju. Znao sam šta je to što moramo da učinimo da pridobijemo poverenje naših građana Mađara, a oni šta da urade da danas navijamo jedni za druge, i to svim srcem.

– To je bio temelj na kojem svo sve gradili.

– Ne smetaju mi jezici, naša raznovrsnost je naša prednost.

– U Suboticu sam došao 18 ili 19 puta. Nismo malo uradili. Jednu stvar niko ne može da nam oduzme. To su fabrike koje smo doveli u Suboticu, subvencije. Mnogo smo radili. Učestvovali smo u ključnim infrastrukturnim projektima. Subotica je naša veza sa Srednjom Evropom.

– Napravićemo na Horgošu nešto neviđeno u Evropi. Zamolićemo naše partnere u Evropi da nam oko toga pomognu.

– Subotica je danas 5. grad u Srbiji po veličini, pretekla je Leskovac. Mislim da je vreme odlazaka iz Subotice završen. Ovde jednako lepo mogu da žive svi narodi koji su kroz istoriju imali razne razloge za odlaske, ali više nemaju, već samo da ostaju.

– Ono što je urađeno niko ne može da oduzme – poručio je Vučić.

„Jedan od najvećih lidera“

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić poručio je da se po prvi put jednom predsedniku dodeljuje povelja počasnog građanina tog grada.

– Jedan od najvećih lidera u regionu, i u istoriji Srbiji, nadam se da ćemo ga imati još dugo – rekao je.

Vučiću je uručena povelja počastnog građanina Subotice.

Vučić u Subotici

Predsednik Vučić stigao je u Suboticu gde se održava svečana sednica Skupštine grada povodom Dana grada Subotice i uručivanje povelje počasnog građanina predsedniku Republike Srbije.

Vučić je u sali dočekao gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, uz veliki aplauz prisutnih.

Subotica je pre 244. godine proglašena kao slobodan kraljevski grad.

Povodom proslave Dana grada, 1. septembra, danas se na svečanoj sednici Skupštine grada uručuju gradska priznanja „Počasni građanin“ i „Pro Urbe“.

Pokloni za predsednika

Vučić je na poklon dobio sliku sa motivima Lovćenca, vino i rakiju višnjevaču. Vučić je od jedne učenice dobio na poklon i košarkašku loptu.

Vučić stigao u Lovćenac

Predsednik je stigao u Lovćenac, poželeo je deci srećan početak školske godine.

–  Doneli smo odluku da odredimo kompletnu rekonstrukciju škole i uložimo veliki novac- kazao je Vučić.

– Hvala na divnom dočeku, deco vama srećan polazak u školu. Svi ste se sredili, spremili, molim i vaše učitelje da vode računa o vama. Pošto je davno izgrađena škola, da uradimo kompletnu rekonstrukciju škole. Idemo sa brzim projektom i da uložimo veliki novac.

– Ono što je važno, je da se u čitavoj opštini uradi kanalizacija, to je proces koji nije lak. Od danas su plate prosvetnim radnicima i medicinskim sestrama za 5,5 procenata više nego što su bile, to je samo deo povećanja. Od 1. oktobra sledi prvo povećanje za penzionere.

Dodao je i da sledi najveće povećanje minimalne zarade i da će minimalna zarada biti preko 400 evra.

– Važno je da čuvamo mir za našu decu, da majke budu sigurne da će im deca biti bezbedna. Da razmišljamo kako da radimo i zaradimo više. Hoću da vam se zahvalim zato što ste razumeli državu i kada je državi teško. Hvala zato što vodite računa o svojoj državi, a država će pokušati vas da sluša – izjavio je predsednik Vučić.

Uručene pametne table

Table omogućuju savremeni vid nastave, mogu da umreže više odeljenja. Akcenat je i na ruralnim krajevima, da se unapredi digitalizacija.

Nove tehnologije za školu

Huawei IdeaHub tabla je uređaj najnovije tehnologije koji koristi veštačku inteligenciju i najbolji alat za virtualne sastanke i višedimenzionalni video konferencijski sistem. Za tradicionaliste, Huawei IdeaHub tabla može da bude i „obična“ bela školska tablu po kojoj dve osobe istovremeno mogu pisati i crtati uz podršku pametnog prepoznavanja pisanja i crtanja, a automatski identifikuje reči, dijagrame i figure.

Zbog ovih karakteristika, kao i činjenice da ne emituje štetno plavo svetlo, Huawei IdeaHub tabla postala je neizostavni deo rada sa đacima i studentima i jedan od glavnih alata modernih škola i univerziteta. Početkom 19. veka počela je sa radom ova osnovna škola, kada se nastava odvijala na nemačkom jeziku, a današnji naziv škola nosi od 1990. godine, po čuvenom srpskom književniku i reformatoru – Vuku Karadžiću,navodi se na sajtu ove školske ustanove.

Danas školu pohađa više od 300 učenika, raspoređenih u 16 odeljenja. Nastava se odvija u jednoj smeni, kao prvi strani jezik uči se ruski (od petog do osmog razreda), a kao drugi engleski jezik (za sve učenike). U školi radi trideset i jedan prosvetni radnik . Nastava se odvija na srpskom jeziku.

Narod u Lovćencu čeka predsednika

Građani su se u Lovćencu okupili ispred škole, gde čekaju predsednika. Među okupljenima je dosta dece.

U 12.30 u Subotici se održava svečana sednica Skupštine grada povodom Dana grada Subotice i uručivanje povelje počasnog građanina predsedniku Republike Srbije.

Na Paliću u 14.00 predsednik će obići novoizgrađeni Akva park

U 14.15 počeće obraćanje predsednika, najavljevno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter