Izvor: TANJUG
01.09.2023 u 14:19
0

POŠTOVANJE I ZAHVALNOST: Predsedniku Vučiću povelja počasnog građanina Subotice

Povelja počasnog građanina Subotice uručena je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog istaknutih doprinosa na razvoju prosperiteta i bolje budućnosti grada.

Pedsednik je istako da je pre njega ovo priznanje trebalo da dobije Ištvan Pastor.

Pre 10 godina krenuli smo u novu istoriju. Imali smo dovoljno hrabrosti da preokrenemo situaciju. Znao sam šta je to što moramo da učinimo da pridobijemo poverenje naših građana Mađara, a oni šta da urade da danas navijamo jedni za druge, i to svim srcem. Navijamo jedni na druge u sportu, svim srcem i bez zadnjih namera. To je bila osnova na osnovu čega smo mogli sve da podižemo – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to je temelj na kom se sve gradi.

Ne smetaju mi jezici, naša raznovrsnost je naša prednost.  U Suboticu sam došao 18 ili 19 puta. Nismo malo uradili. Jednu stvar niko ne može da nam oduzme. To su fabrike koje smo doveli u Suboticu, subvencije. Mnogo smo radili. Učestvovali smo u ključnim infrastrukturnim projektima. Subotica je naša veza sa Srednjom Evropom. Napravićemo na Horgošu nešto neviđeno u Evropi. Zamolićemo naše partnere u Evropi da nam oko toga pomognu.  Subotica je danas 5. grad u Srbiji po veličini, pretekla je Leskovac. Mislim da je vreme odlazaka iz Subotice završeno. Ovde jednako lepo mogu da žive svi narodi koji su kroz istoriju imali razne razloge za odlaske, ali više nemaju, već samo da ostaju – naveo je predsednik Srbije.

Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice je na svečanoj sednici Skupštine grada, kojoj prisustvjuje i Vučić, rekao da oseća poseban ponos jer je deo tima na čijem se čelu se nalazi predsednik Srbije koji, kako je istakao, diže Srbiju i koji joj je vratio dostojanstvo, nacionalni ponos i ugled u svetu.

Danas najveće priznanje grada Subotice, zvanje počasnog građanina, dodeljujemo jednom predsedniku Srbije, i to kakvom. Po mom ličnom uverenju koje dele većina u Srbiji jednom od najboljih i najmudrijih koje je imala Srbija u svojoj istoriji. I hvala dragom Bogu, a nadam se, imaće ga još dug – rekao je Bakić.

Dodao je da odluka većine u Skupštini grada Subotice, da se priznanje dodeli Aleksandru Vučiću poklapa se i sa većinom građana Subotice.

To je znak poštovanja pažnje i zahvalnosti za veliki trud i doprinos u razvoju prosperitetu i boljoj budućnosti Subotice i nas kojih živimo u njemu – naveo je Bakić.

PREDSEDNIK VUČIĆ U LOVĆENCU: Pametne table dobilo sedam škola, dobiće ih ukupno 150

Bakić je istakao da je u prethodnom periodu urađeno mnogo i da je u Suboticu investirano više nego ikada u istoriji, pre svega zahvajujući politici koju vodi predsednik Vučić, ali i Vladi.

Poštovani predsedniče naše voljene Srbije, čestitam od srca na dobijenom najvećem priznanju Grada Subotice – zvanjem počasnog građanina Subotice – istakao je Bakić i poželeo Vučiću dobro zdravlje kako bi Srbiju nastavio da vodi putem stabilnosti, mira i ekonomskog napretka.

Predsednik Skupštine Grada Subotice Balinta Pastor je istakao da je septembar važan mesec u istoriji grada, a da se ovog 1. septembra proslavlja 240 godine otkako je Subotica dobila status slobodnog grada. Istakao je da su septembarskim savezničkim bombardovanjem uništeni objekti u Subotici, ali da je najveći gubitak bila smrt stotina građana Subotice.

– Cenu pobede nove ideologije platili su građani hrvatske, srpske, mađarske i bunjevačke, nemačke i jevrejske nacionalnosti koji su streljani 1944-45. bez suđenja. Prvi predsednik Vlade Srbije koji je doneo cvet na parcelu 44 kod spomenika „Ptica slomljenih krila“, i imao hrabrosti da oda poštu stradalima, a čije ime stoji na rešenju koje je Vlada donela na predlog SVM-a,o okidanju odluke iz 1945. kojim su Mađari po principu kolektivne odgovornosti bili proglašeni ratnim zločincima, bio je predsednik tadašnje Vlade Aleksandar Vučić – naveo je Pastor.

Dodao je da je taj čin bio jedan od prvih koraka u izgradnji srpsko-mađarskog poverenja i prijateljstva. (Kraj) dko/aut

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter