Izvor: Happy BSC
30.04.2022 u 12:53
0

DOLAZE TEŠKA VREMENA, DIJALOG JE MRTAV! SRBIJA NE MENJA SVOJE STAVOVE! Vučić odgovorio Putinu, Šolcu i Kurtiju, pažljivo pročitajte ove reči

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da su mnogi na zapadu neodgovorni i da se svakog dana naš narod na Kosovu i Metohiji nalazi na udaru.

– Nemamo šta dobro da očekujemo i sada ću možda oštrije da kažem nego inače, neodgovornost je mnogih na Zapadu, manje me zanima neodgovornost Kurtija, mi čak o tome i ne govorimo, uglavnom se ćuti i manje to ljude zanima. Situacija je, neću reći dramatična, ali nije daleko od dramatične. Svakog dana se naš narod na KiM pod udarom. Mnogi misle da situaciju u Ukrajini nadomeste velikim uspehom na Kosovu i Metohiji. Nemamo mi šta dobro da očekujemo od razgovora, jer nažalost, ne razgovaramo zbog onih koji ne žele da ispune nešto što su potpisali pre 10 godina (ZSO). Niko ih ne tera na to, a nas teraju uz najteže moguće pretnje. Njihovi pokušaji da završe posao, da Srbe sa KiM proteraju ili nateraju da se pomire sa nezavisnošću i u svim tim tobož razgovorima, gde nema razgovora, nego oni naređuju, mi moramo da čujemo. Zbog ustava i naše pozicije ne možemo to da ispunimo. Nekada smo imali stvarni dijalog, danas sa Kurtijem taj dijalog ne postoji – rekao je predsednik Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Dobra je prilika da Olaf Šolc može da čuje srpske stavove, ali Srbija neće promeniti njihov stav o Kosovu i Metohiji i sankcijama Rusiji, objašnjava predsednik.

SRBIJA KUPUJE 12 RAFALA! Vučić je OTKRIO veliku nabavku koja će našu VOJSKU učiniti najjačom na Balkanu

Nemam prevelika očekivanja, ali imam nadu da će nemački kancelar želeti da čuje i našu stranu – kazao je Vučić.

On je danas u Batajnici prisustvovao demonstraciji dela sposobnosti Vojske Srbije.

O sankcijama Rusiji

– O tome ću više da govorim 6. maja, Srbija je donela svoje zaključke, nemam snage da se obazirem na svakodnevne tvrdnje, jednih, drugih, kako kome šta odgovara.

O ekonomskoj krizi

– Mi smo u eri ove velike krize uspeli da potpišemo ugovor sa Stelantisom. Dogodilo se to da je to bila vest pola dana, a kada nešto poskupi vesti se plasiraju po 5 dana. Država već štiti tu cenu, odričemo se nekih delova, i sa svim tim, subvencionisanom cenom od strane države i cena je takva. Imamo najjeftiniju cenu hleba i struje u Evropi, imamo među najjeftinijim cenama mleka. Sličan je slučaj i sa uljem. Imamo dovljno iz domaće proizvodnje – rekao je predsednik i dodao:

– Dobio sam jutros podatke iz MUP, za praznike računamo da će oko 750.000 građana naše zemlje otići na odmor u inostranstvo. Veći broj ljudi ima novac pa mogu sebi to da priušte, a s druge strane nismo dovoljno razumeli šta se to zbiva u svetu. Mi se smejemo o onome što govore evropski političari, da se štedi na svim stranama i da dolaze teška vremena. Sve to nam ne garantuje sigurnost, suočavaćemo se sa teškim situacijama, dolaze teža vremena, ne zbog nas nego mora da se shvati. To je svetski sukob.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter