Izvor: HappyBSC/Tanjug
09.07.2022 u 13:56
0

DŽONSONOVO VREME JE PROŠLO? Konzervativci biraju dva kandidata za novog lidera stranke!

Komitet Konzervativne stranke koji nadgleda unutarpartijsko nadmetanje za naslednika Borisa Džonsona na mestu lidera stranke, a time i britanskog premijera nastojaće da odabere dva kandidata do 20. jula ove godine, izjavio je danas predstavnik komiteta Džefri Klifton-Braun.

KO ĆE NASLEDITI DŽONSONA? Nakon ostavke britanskog premijera na mesto lidera Konzervativne stranke pojavila se imana mogućih naslednika!

– Jasno je da želimo da eliminišemo neke od onih koji očigledno neće dobiti dovoljnu podršku. Mislim da ćemo biti u stanju da do dva imena dođemo do 20. jula –  izjavio je Klifton-Braun radiju Tajms.

On je naveo da bi to moglo da se uradi povećanjem broja potpisa konzervativnih poslanika potrebnih za nominaciju i povećanjem broja glasova koje kandidati moraju da dobiju da bi prošli u sledeći krug.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takozvani Komitet 1922 odrediće tačna pravila i raspored takmičenja sledeće nedelje, a mnogi poslanici se zalažu da se procedura ubrza. 

Četiri konzervativna poslanika zvanično su potvrdila da žele da budu novi lider stranke, ali se očekuje da će se kandidovati još desetak drugih.

Konzervativni poslanici će glasati nekoliko puta kako bi broj kandidata sveli na dva, a između ta dva kandidata šire članstvo Konzervativne stranke glasanjem putem pošte izabraće novog lidera stranke, navodi Rojters.

Džonson je podneo ostavku na mesto lidera Konzervativne stranke nakon talasa ostavki ministara i visokih funkcionera britanske vlade, ali će ostati na mestu britanskog premijera do izbora novog lidera stranke.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter