Izvor:
26.11.2016 u 04:07
0

EKSPERT ZA BALKAN TVRDI: Vučić je pametan, mudro balansira između velikih koji se tuku!

Stručnjak za Jugoistočnu Evropu Erhard Busek izjavio je da "srpski premijer Aleksandar Vučić održava pametnu liniju, dok se u zemlji odvija utakmica".

Kako navodi, Rusija, Turska i Kina pokušavaju da ostvare uticaj – svi u različitim pravcima.

Bivši austrijski vicekancelar je to izjavio u intervjuu za "Dojče vele" (DW), odgovarajući na pitanje o tome "kako sudi o političkom procesu u Srbiji, balkanskoj zemlji koja ima status kandidata za prijem u EU".

– No, problem Kosova i dalje ima eksplozivnu snagu – možda i preveliku u poređenju sa drugim problemima. Pri tome bi zapravo mogao lako da se prevaziđe. Ali tu će biti potrebno malo više razuma – rekao je Busek.

Na pitanje "šta bi po njegovom mišljenju bilo rešenje tog problema", on je kazao da bi "rešenje bilo da se prihvati realnost i da se prema njoj uspostavi ispravan odnos".

– Svako pokušava da (iz nejasne situacije) izvuče korist, kao na izborima, gde god uspeva bilo kakav argument. Čitava situacija sa slabim prihvatanjem Kosova vodi u postojanje mnogo šverca i sličnih problema. Velika prednost Evropske unije bi bila saradnja oko različitih mera, što važi i za kontrole granica. Ali, mi smo sigurno učinili premalo za jačanje kapaciteta tih zemalja – izjavio je Busek za DW.

B92
Foto: Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter