Izvor:
11.03.2017 u 01:50
0

EU: ODOBRENO 30 MILIONA POMOĆI SRBIJI I MAKEDONIJI ZA IZBEGLE!

Evropska unija odobrila je danas dodatnih 30 milona evra pomoći u cilju saniranja posledica izbegličke krize na Zapadnom Balkanu.
Sredstva su namenjena Srbiji, Makedoniji i drugim državama Zapadnog Balkana, a koristiće se za potrebe upravaljnja granicama i prilivima migranata, za obezbeđenje smeštaja i usluga za migrante i izbegle, kao i za podršku lokalnim zajednicama.

U Evropskoj komisiji kažu da su ova sredstva odobrena pored 59 milona evra koji su već dodeljeni Srbiji i Makedoniji od početka migrantske krize 2015. godine.

Danas odobren paket pomoćiće i daljem poboljšanju upravljačkih kapaciteta kada su u pitanju granice i migracije u regionu. Omogućiće se nastavak podrške pograničnoj policiji kako bi se kontrole granica sprovodile u skladu sa evropskim standardima i u cilju zaustavljanja krijumčarenja ljudima.

"Ova sredstva će obezbediti dalju podršku onima koji su odgovorni za obezbeđivanje osnovnih potreba migranata i izbelica, kao što je smeštaj, zdravstvene usluge, ali i zaštita, pogotovo ranjivih grupa", stoji u saopštenju Evropske komisije.

Evropska komisija naglašava da će podrška biti obezbeđena i onim migrantima koji odluče da se dobrovoljno vrate u zemlje porekla.

Povodom izdvajanja dodatnih 30 miliona pomoći za Srbiju i Makedoniju, namenjenih upravljanju granicama i iregularnim migracijama, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je da EU time potvrđuje posvećenost pružanju podrške zapadnom Balkanu, a naročito Srbiji, "za upravljanje migracijskim tokovima na odgovoran i human način".

Izvor: Tanjug
Foto: Printscreen/YouTube, Twitter/blackbirds

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter