Izvor: HappyBSC
22.08.2022 u 10:27
0

GORAN VESIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Srbija ima saveznike u svetu, imamo razumevanje čak i zemalja koje podržavaju samoproglašenu nezavisnost Kosova i Metohije!“

Gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji bio je Goran Vesić – narodni poslanik i donedavni zamenik gradonačelnika Beograda, a ovog jutra bilo je neminovno osvruti se na najvažniju temu o kojoj se prethodnih dana mnogo govori, neuspešnom dijalogu sa Aljbinom Kurtijem u Briselu, ali narednim koracima predsednika Aleksandra Vučića koji sve svoji trudi načini prave korake u narednik deset dana.

Vesić je na početku gostovanja istakao svoj sud o oneme kroz šta je sve naša delegacija predstavnika za Kosovo i Metohiju morala da prolazi tokom dijaloga.

VESIĆ UŽIVO NA HEPI TELEVIZIJI: „Kurti beži od „Otvorenog Balkana“ jer tada ne može da poziva na rat, on želi rat i to se vidi!“

      – Nama je najvažnije da je Srbija dovoljno snažna da može da zaštiti naš narod na Kosovu i Metohiji. Sada imamo snažnu ekonomiju, sve bolju međunarodnu pozicija, a to je posledica poslednjih deset godina, te možemo da zašititmo narod gde god se nalazio, to nije bio slučaj u prošlosti, te smo imali situaciju da je više stotina hiljada Srba proterano. Srbija ima svoje saveznike u svetu, imamo razumevanje čak i saveznika zemalja koje podržavaju samoproglašenu nezavisnost Kosova i Metohije. Neki smatraju da treba uvažiti interese Srbije. Sada se razgovara sa Srbima kako naći modalitet – objasnio je Goran, pa se osvrnuo i na to koliko je danas drugačija situacija na Kosovu i Metohiji, ali i šta bi za nas značio projekat „Otvoreni Balkan“. 

        Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

    – Situacija sada na Kosovu i Metohiji je drastično drugačija neko 2012.godine. Potpisivane su stvari tada koje nisu dobre za našu zemlju, te se danas svi pozivaju na to. Srbija ima lidera koji je veoma poštovan u međunarodnim krugovim i zajednici. Danas je većina zemlja koja ne priznaje samoproglašenost Kosova i Metohije. Kurti želi da se ukine svako prisustvo Srpske države na Kosovu. Amerikancima nije cilj da destabilizuju ovaj deo Evrope kao što se priča. Kurti ovo ne radi u korist Zapadnih sila. On ne može ništa da ponudi svom narodu, ni bolja radna mesta, ni bolji život, zato insistira na ratu. Uvek je postojao sukob između Kosovskih i Albanskih lidera oko toga ko je stariji, to svi znaju. Edi Rama je poslao jasnu poruku Kurtiju : “ili ćeš “Otvoreni Balkan ili rat”. Verujem u projekat “Otvoreni Balkan” jer je to šansa za sve narode na Balkanu, mi potpuno normalno sarađujemo – istakao je Vesić tokom gostovanja na Hepi televiziji. 

*      Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74   

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter