Izvor: alo
31.01.2024 u 18:54
2

GRENEL OŠTRO UPOZORIO KURTIJA: Ako ovako nastavi trebamo povići trupe, Bajden više ne može ovo da toleriše

Ukoliko Aljbin Kurti želi da Amerikanci nastave da plaćaju i štite bezbednost regiona Nato trupama, onda mora prestati sa jednostranim merama koje ugrožavaju bezbednost 572 Amerikanaca na Kosovu i Metohiji, poručio je bivši izaslanik za Balkan ranijeg američkog predsednika Donalda Trampa, Ričard Grenel.

Ako Aljbin Kurti želi da Amerikanci nastave da plaćaju i štite bezbednost regiona Nato trupama, onda mora da prestane sa jednostranim potezima koji ugrožavaju bezbednost 572 Amerikanca iz Teksasa, Oklahome, Ajove, Roud Ajlenda (a uskoro i Džordžije ) koji trenutno služe na Kosovu. Bajdenov tim i američki Senat više ne mogu odbaciti njegovo neispravno ponašanje ignorisanjem zahteva međunarodne zajednice. On svojim postupcima dovodi u opasnost živote Amerikanaca – naglasio je Grenel u objavi na društvenoj mreži X.

KURTI BEZOBRAZNO NE HAJE NI ZA ČIJA UPOZORENJA: Ne uvodimo albanski lek ili novu dardansku valutu na Kosovu

Grenel je istakao da Kurti mora da obustavi svoju ratobornost, jer bi u suprotnom američke trupe trebalo da budu povučene iz bezbednosnih razloga.

Takođe, je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne sme da prihvati mamac koji je bacio Kurti da bi eskalirao tenzije.


– On takođe mora da odbaci ruske i kineske poteze kako bi iskoristio situaciju – i umesto toga ostane uz SAD i EU. A to znači da međunarodna zajednica mora odmah da se pozabavi najnovijim Kurtijevim jednostranim akcijama i odbacivanjem zahteva SAD i EU. U ovakvim vremenima, svima nam nedostaje Hašim Tači – konstatovao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “GRENEL OŠTRO UPOZORIO KURTIJA: Ako ovako nastavi trebamo povići trupe, Bajden više ne može ovo da toleriše”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter