Izvor: HappyBSC
14.11.2022 u 09:36
0

IVICA DAČIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Briselski sporazum devet godina nije realizovan, ne verujem da taj plan ima perspektivu jer mora da se zasniva na realnom političkom stanju na terenu i na interesima!“

Gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ bio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je tokom ovog medijskog istupanja govorio o odbijanju plana Makrona i Šolca u kojem se govori da bi Kosovo trebalo da bude nezavisno, a iz Brisela stižu informacije da je taj plan ušao u pregovarački proces, a vodi ga Miroslav Lajček.

MINISTAR DAČIĆ SA AMBASADORKOM VELIKE BRITANIJE: Politički dijalog je od posebnog značaja za našu stranu!

– Ne znam kako bi neko želeo da se odgovori na to pitanje da li je neko prihvatio ili nije plan. Mi smo dali svoje tumačenje i mišljenje, taj pristup nama nije prihvatljiv koji je definisan u tom planu, pristup da se ne dovodi u putanje odluka i proglašenju da Kosovo bude nezavisna država. Polazi se od toga da je Kosovo nezavisno, to je za nas u startu neprihvatljivo. I na Savetu za nacionalnu bezbednosti je predsednik izneo jasan stav, ali nije podeljen plan jer je odlučeno da ostane tajna između pregovarača – rekao je ministar i dodao:

– Razgovor spada u tu drugu fazu, mi ne možemo nikako da pređemo preko te prve faze jer ne možemo da se složimo.  Napisali su da ne mogu Srbija i Kosovo da zastupaju jedni druge u međunarodnim procesima. Moramo biti svesni da takvih planova ima puno. Briselski sporazum devet godina nije realizovan, nisu rekli ni za koliko godina ćemo biti članovi Evropske unije. Ne verujem da taj plan ima perspektivu jer mora da se zasniva na realnom političkom stanju na terenu i na interesima. Kakav bi bio naš interes? – istakao je u dahu i dodao: 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Rekli smo da želimo pravedno rešenje, koje nije zasnovano na interesima našeg naroda nije pravedno. Onaj ko ne razume našu poziciju, ne može da napravi dobar plan. Brisel bi voleo da ima svoj plan, to im ne odgovara. Amerika podržava sve, ništa tu nije sporno, svi koje stoje sa strane se boje da uđu u suštinu problema. Spominjale su se i različite ideje, gde je nastao sad taj plan. Kažu, ne slaže se Priština, pa sad se ne slažemo ni mi. Sada je došlo vreme da se sva pitanja dovedu u red. Nismo ni stigli da pričamo o obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, sve funkcioniše po starom. Procenili su da je to štetno po njihove interese, devet godina izbegavaju da ispune sve što je trebalo, to nam ne daje nadu. Erdogan je izjavio da više od 120 zemalja prizanje Kosovo, to sam juče čuo. Trudimo se da sa Turskom izmenimo saradnju, oni su velesila… – rekao je Dačić tokom medijskog istupanja na Hepi televiziji. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter