Izvor:
21.12.2016 u 15:58
0

Iz Ministarstva odbrane poručuju: Plate veće za pet odsto, NEĆE BITI OTPUŠTANJA!

Državni sekretar Ministarstva odbrane Nenad Nerić izjavio je sinoć da će plate pripadnika Vojske Srbije biti povećane za pet odsto i dodao da neće biti otpuštanja u tom sektoru.

Prema njegovim rečima, reformom vojnog zdravstva stvoriće se uslovi za bolju zdravstvenu zaštitu vojnih osiguranika. "Činimo sve da u skladu sa ekonomskim mogućnostima Srbije profesionalni i socijalni položaj pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije bude bolji", rekao je Nerić na novogodišnjem koktelu u Domu Garde u organizaciji Ministarstva odbrane.

On je naveo i da je u 2017. godini planirana realizacija donacije iz Rusije – šest aviona MIG 29, te da će se u upotrebu uvesti i školski avioni Lasta. Takođe, u planu je modernizacija aviona "Orao" i "G4", remont helikoptera "Gazela" i nabavka još sest do 10 višenamenskih helikoptera.

Nerić je istakao da će sledeće godine to ministarstvo imati na raspolaganju 56,5 milijardi dinara, što je za oko četiri milijardi dinara više u odnosu na 2016.

"Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije danas predstavljaju jedan kompaktan, stabilan i potpuno funkcionalan sistem koji je sposoban za izvršavanje svih postavljenih zadataka. Naša obaveza je da taj sistem unapredimo, a 2017. godina je prilika da uradimo još više", rekao je Nerić.

Govoreći o učešću u multinacionalnim operacijama, Nerić je istakao da je 645 pripadnika bilo angažovano ove godine u okviru 12 misija, a da ih je trenutno 325 u 11 multinacionalnih operacija.

On je ukazao i na rezultate preduzeća odbrambene industrije Srbije, navodeći da su njihovi izvozni rezultati u ovoj godini dostigli vrednost od oko 375 miliona dolara, što je za 20 odsto više u odnosu na 2015.

"U oblasti stambenog zbrinjavanja, u poslednje četiri godine smo našim pripadnicima dodelili 1.635 stanova", rekao je Nerić.

Kao poseban bezbednosti izazov naveo je migrantsku krizu, istakavši da je više od 17.500 migranata sprečeno da ilegalno uđe u Srbiju. U Domu Garde sinoć je priređen novogodišnji koktel kome su prisustvovali predstavnici javnog i političkog života.

Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter