Izvor: BSC HAPPY
08.03.2023 u 15:38
0

KANCELARIJA ZA KiM OSUĐUJE NAPAD NA MLADIĆE: „Brutalno prebijanje je prava slika stvarnosti u kojoj je srpski narod prinuđen da živi na KiM“

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da od međunarodnih organizacija i Brisela očekuje da jasno osude napad na dvojicu mladića u Jošanici kod Leposavića i slične incidente, a od Prištine da za primer drugima kazni policajce nasilnike, jer će u suprotnom svaki siledžija u policijskoj uniformi imati blanko dozvolu da "maltretira i prebija" po sopstvenom izboru i nahođenju.

Iz kancelarije za Kosovo i Metohiju su proučili da je brutalno i ničim izazvano prebijanje srpskih mladića Đorđa M.(24) i Lazara Đ. (23) u Jošanici kod Leposavića  prava slika stvarnosti u kojoj je srpski narod prinuđen da živi na Kosovu i Metohiji. Oni su sa povredama hospitalizovani, a porodice mladića odmah je primio i predsednik Privremenog organa Zoran Todić i ponudio im pomoć i podršku.

PETKOVIĆ PORUČIO BESLJIMIJU: „Beograd je spreman za normalizaciju odnosa sa Prištinom, ali nikada neće priznati tzv. Kosovo“

– Ti momci su bez ikakvog povoda i razloga sinoć bili izloženi torturi od strane pripadnika specijalne policije ROSU, a najstrašnije je to što prekomerna upotreba sile i primenjivanje policijske torture nije puki incident, već direktan nalog vlasti u Prištini da se Srbi na svakom koraku maltertiraju i zastrašuju, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Kako se navodi, policajci albanske nacionalnosti nema šta da traže na severu Kosova i Metohije i njihovo prisustvo je protivzakonito i direktno suprotno Briselskom sporazumu. Ističe se da je očigledno zadatak Rosu specijalaca na severu teror i zastrašivanje, kao i da to sve otvorenije pokazuju.

Nema i ne može biti opravdanja za ovakvo surovo postupanje policije, i zato od međunarodnih organizacija i Brisela očekujemo da jasno osude ovaj i slične incidente, a od Prištine da za primer drugima kazni policajce nasilnike, jer u suprotnom će svaki siledžija u policijskoj uniformi imati blanko dozvolu da maltretira i prebija po sopstvenom izboru i nahođenju, poručili su iz kancelarije za KiM.

– U trenutku kada se, uz posredovanje međunarodnih predstavnika, traži prostor za normalizaciju odnosa Beograda i Prištini, na terenu Priština i dalje ulaže napore da se postigne sasvim suprotno i da srpsko-albanski odnosi budu dodatno narušeni, a međuetnički jaz produbljen, navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter