Izvor: BSC HAPPY
18.08.2023 u 08:46
2

„KURTI NEĆE STATI“: Predsednik Vučić UPOZORIO na VELIKE pritiske koji očekuju Srbiju zbog KIM i Rusije – PONOVO NAM PRETE SANKCIJAMA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se obratio građanima i govorio tome zašto ćuti međunarodna zajednica o promociji tzv. Velike Albanije u Skoplju i Tetovu, šta očekuje od posete Budimpešti, kao i pritiscima na Srbiju povodom uvođenja sankcija Rusiji.

Uoči posete glavnom gradom Mađarske, gde predsednika Srbije očekuje i sastanak sa turskim kolegom Erdoganom, Vučić je rekao da je Srbiji važno da održava kontakt i da pokušava da ima najbolje moguće odnose sa Turskom.

Sastanak sa Erdoganom

Vučić je rekao i da su Srbiji veoma važni i odnosi sa Mađarskom.

Predsednik je rekao da će u Budimpešti biti susreta i sa drugim svetskim i evropskim zvaničnicima.

– Očekujem da pravo iz Budimpešte letimo na jedno drugo mesto gde će biti predstavnici sa zapadnog balkana, ali i iz Brisela, gde će biti održani sastanci koji neće biti laki – rekao je on.

Pritisci na Srbiju sve jači

Vučić se osvrnuo na događaje na Kosovu i Metohiji u proteklom periodu.

Aljbin Kurti neće stati – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Kurti će nastaviti sa svojom politikom.

– Nije u pitanju zastava Velike Albanije nego šta je on govorio, kako je najavljivan – rekao je Vučić.

Ključno pitanje je, kako kje istakao, zašto Zapad ćuti.

– Njih ne interesuje priča o Velikoj Albaniji, to je za njih loše, ali ti momci su naši momci. Mi probamo da gazimo ove druge dok ne pristanu na ono što smo mi hteli, a to je da se prizna Kosovo – rekao je ironično Vučić komentarišući kako se Zapad ponaša.

Predsednik Srbije kaže da je reč o organizovanoj kampanji, te da očekuje sledeće nedelje velike i teške pritiske po pitanju sankcija Rusija.

Očekujem najteže pritiske do sada. Vidite kako se steže taj obruč, da me izoluju da ostanem sam na političkoj sceni – rekao je Vučić.

Rusiju ne mogu pobediti lako

– Očekujem da se suočimo sa brojnim problemima zato što je situacija u Ukrajini takva da je jasno da na bojnom ne možete lako Rusiju da pobedite. Neću reći da Rusija može da pobedi, jer ne može… – rekao je Vučić, komentarišući rat u Ukrajini i dodao da će pritisci na Srbiju biti jači.

Predsednik je rekao da će se nastaviti laži poput onih da Srbija izvozi oružje u Rusiju.

Vučić je rekao da već godinama sluša priče o izolaciji Srbije.

– Srbija nikad nije izolovana niti mjožete da je izolujete jer vodimo ozbiljnu i odgovornu politiku, ali situacija nije laka – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da Srbiji sledi najteži period do sada.

„UŽASNUTI SMO I ZABRINUTI“: Naša Ambasada u Berlinu reagovala na tekst „Berliner Cajtunga“ u kom se poziva na SLOM SRBIJE

Srbiji se preti sankcijama

On je kao primer uslovljavanja Zapada naveo stastanak u Kišnjevu u Moldaviji, na kom su Šolc i Makron tražili da Srbi učestvuju u kosovskim izborima.

– Bio sam veoma ljut na tom sastanku jer su od mene tražili nešto što mi je izgledalo nemoguće da traže od nas. Tražite da se po peti put ispunjava uslov o učešću na kosovskim izborima, a istovremeno nećete da isporučite formiranje ZSO – naveo je predsednik Srbije.

On je podsetio, da se Srbiji preti sankcijama i da je do sada tri puta rečeno da su one spremne, iako, kako kaže niko ne zna da kaže zašto.

– Oni se plaše Kurtijevih botova i penzionera političkih koji vode organizovnu hajku na mene u svim svetskim medijima… Nema tu nikakvih principa, pravila, poštenog odnosa. Pa i na taj skup zemalja Zapadnog Balkana, iako će to organizovati zemlja nepriznavač, biće i Kurti tu. Videću ga svakako, ne znam da li će doći do susreta. On će iskoristiti priliku da priča sam Putinov saveznik, da sam izazvao već 10 ratova na Zapadnom Balkanu, itd… – ističe predsednik Srbije.

Nadležni organi da reaguju

Predsednik je takođe prokomentarisao tužbu koju su najavili predstavnici dela opozicije zbog video-klipova napravljenih pomoću veštačke inteligencije i koji se prikazuju jednoj televiziji.

– Smatram da su predstavnici bivšeg režima u pravu, da to ne sme da se koristi, da je to nedozvoljivo, nefer i nešto što jedna demokratska država ne treba da radi. Nadam se da će nadležni organi preduzeti mere po tom pitanju i očekujem to. To je grubi faklsifikat, baš ono što predstavnici bivšeg režima rade. Pustili su moju lažnu fotografiju sa Kurtijem, kako se grlimo. Nikada se nisam rukovao sa njim. To, recimo nikada nisu to osudili. Ne tražim da osuđuju sumanute, besmislene karikature, niti mi smeta – kaže Vučić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„KURTI NEĆE STATI“: Predsednik Vučić UPOZORIO na VELIKE pritiske koji očekuju Srbiju zbog KIM i Rusije – PONOVO NAM PRETE SANKCIJAMA!”

  1. Па тај пинк се већ сврстао на страну Америке, и богати се од пензионера за које више нема једнократне помоћи зато што више нису потребни гласови, само се запитајте да ли се може живети са 20000 дин.

    0
    0
    Odgovori
  2. То је твоја заслуга председниче. Мазио си се са погрешним људима. Питај за савет свој пајтоса Блера, шта ти је чинити, кукавче?

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter