Izvor: Tanjug
31.01.2022 u 19:42
0

Kurti: Podržavamo pregovarački proces u Briselu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti preneo je danas izaslanicima SAD i EU za dijalog Beograda i Prištine, Gabrijelu Eskobaru i Miroslavu Lajčaku, odlučnost da, kako rekao, „ustavnost, teritorijalni integritet, suverenitet i zakonitost ostanu nedodirljivi“.

Prištinski Reporteri javlja da je Kurti istakao da je vlada u Prištini posvećena i da podržava pregovarački proces koji se vodi u Briselu.

Kurti je rekao da je spreman da odgovori na sve zahteve svih građana KiM i zatražio pomoć Brisela za evrointegracije i članstvo u NATO.

On je još rekao da je Eskobara i Lajčaka informisao o reformama u ekonomiji i pravosuđu i upoznao sa naporima svoje vlade u borbi protiv kriminala i korupcije.

Dvojica diplomata su se danas po dolasku u Prištinu sastali sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, sa kojom su razgovarali o najnovijim dešavanjima na KiM, kao i o dijalogu Beograda i Prištine.

Eskobar i Lajčak boraviće na KiM do 2. februara, nakon čega odlaze u Beograd. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter