Izvor: Tanjug
10.06.2022 u 21:17
0

LICEMERSTVO ZAPADA NA DELU Predsednik Vučić upitao je nemačke novinare: „Kakava je razlika između agresije na SRJ koja je usledila bez odlike SB i napada na Ukrajinu?“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dobro razumeo nemačkog kancelara Olafa Šolca koji je rekao da je došao u Beograd da bi omogućio proces pristupanja EU, a da svako ko pristupa EU prihvata sva pravila uključucjući i režim sankcija.

„Odlično sam razumeo zahteve Šolca, njegov zahtev je da to uradimo juče, što pre, razgovarali smo otvoreno, a o svim našim odlukama Šolc će biti obavešten“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare odgovarajućji na pitanje nemačkog novinara upućeno kancelaru da li je izrazio očekivanje da Srbija odmah uvede sankcije Moskvi ili po tom pitanju ima „otvoren horizont“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Šolc je naveo da je želja velikog broja ljudi da se Srbija priključi sankcijama, a da se to najbolje radi „kada stvar nije gotova“.

„Da nije moja želja da ubrzamo proces ne bih to ni rekao“, odgovorio je Šolc i istakao da je Srbija sada članica EU, morala bi da sprovede sve oko režima sankcija.

Vučić je rekao da zna da Nemačka može kao i do sada bez Srbije i da nas jedino može da boli ako ne budemo deo Unije i poručio da će Srbija zato biti pouzdan i savestan partner.

NEMAČKA TRAŽI MEĐUSOBNO PRIZNANJE Predsednik Vučić otkrio da je danas prvi put čuo od nekoga iz Evrope da se od Srbije očekuje da prizna tzv. Kosovo! (VIDEO)

„Daćemo mnogo više od sebe nego što smo davali od sebe da naši nemački partneri budu zadovojni napretkom Srbije, dijalogom sa Prištinom, da napredak vladavine prava ide još brze“, rekao je Vučić.

Vučić je na deo pitanja da li je dobro da se EU priduži zemlja koja ima tako fundamentalno različiti stav prema situaciji na istoku Evrope podsetio da Srbija nije saglasna sa dešavanjima u Ukrajini.

„Nedvosmisleno smo izrazili stav osuđujući napad, to smo učinili i u UN i OEBS-u i na mnogim drugim mestima“, rekao je Vučić i naglasio da su pozicije Srbije jasne što se tiče međunarodnog prava i pravne prirode sukoba.

On je ukazao da Srbija što se tiče sankcija ima drugačiji stav iz mnogo razloga, odgovarajući na pitanje zasto Srbija još nije uvela sankcije da li je to zato što drugačije ocenjuje rat u Ukrajini, ne vidi zločine …

ŠOLC TRAŽIO SANKCIJE RUSIJI „Očekujemo da se sankcijama pridruže sve zemlje kandidati za pridruživanje Evropskoj uniji“ (VIDEO)

Predsednik je rekao da odogovor može da da i postavljanjem kontra pitanja – kakava je razlika između agresije na SRJ koja je usledila bez odlike SB i napada na Ukrajinu?

Nemačkom novinaru predsednik je rekao da ne treba da zaboravi da Srbija ima drugačije odnose sa ruskom stranom vekovima.

„Ali nam opet nije bilo problem da budemo fer i da osudimo napad na teritrijalni integiritet i suverenitet Ukrajine“, zaključio je Vučić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter