Izvor:
28.12.2016 u 15:17
0

Maratonska sednica: Završeno 19-časovno zasedanje Skupštine!

Skupština Srbije završila je danas, posle skoro 19 sati, raspravu o oko 1.400 amandmana na više predloženih zakona. Nastavak rada zakazan je za danas u podne, kada bi trebalo da se glasa o tim zakonskim predlozima.

Poslanici treba da se izjasne o izmenama zakona o tržištu kapitala, o preuzimanju akcionarskih društava, o javnoj svojini, o akcizama, o porezu na dodatu vrednost, o poreskom postupku i poreskoj administraciji, izmenama Carinskog zakona, kao i Predlogu zakona o proceniteljima vrednosti nepokretnosti.

Glasaće se i o izmenama Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, kao i o izmenama zakona o javnim medijskim servisima i o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

Poslanici će se izjasniti i o Predlogu zakona o preuzimanju obaveza akcionarskog društva za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija "HIP – Petrohemija", Pančevo, prema privrednom društvu "Naftna industrija Srbije" a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije.

Skupština će glasati i o izmenama Zakona o regulisanju javnog duga SRJ po osnovu devizne štednje građana i Predlogu zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ.

Poslanici će se izjasniti i o izmena Zakona o uređenju sudova, koje je predložio poslanik SNS Aleksandar Martinović.

Tanjug
Foto:YouTube Printscreen/ParlamentSrbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter