Izvor: Tanjug
18.12.2021 u 16:30
0

MIHAJLOVIĆ: Nema tajnih ugovora, ne krijte se iza ekologije

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, poručila je danas profesoru Šumarskog fakulteta Ratku Ristiću i Aleksandru Jovanoviću Ćuti, iz Ekološkog ustanka, da predstave građankama i građanima svoj politički program, koji se očigledno zasniva na blokadama i neistinama, i da izađu na izbore, umesto što se kriju iza ekoloških tema.

Ona je upitala na osnovu kojih podataka Ristić tvrdi da će biti uništena životna sredina, kada se radi o potpuno novoj tehnologiji, a nisu završene ni studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

– Velika je bruka da profesor našeg, Beogradskog univerziteta, govori o tako važnoj temi, kao što je životna sredina bez ikakvih argumenata i dokaza. Imate li bar jednu studiju o proceni uticaja projekta “Jadar“ na životnu sredinu, ili koristite ekologiju da biste dobili političke poene? Da vas zaista zanima briga o ljudima i životnoj sredini, bili biste, kao profesor Univerziteta u Beogradu odgovorni i prema ljudima i prema istini – poručila je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da je Ristić, kao član Revizione komisije Vlade, odobravao izgradnju malih hidroelektrana, a sada se, navodno, bori protiv njih.

– Verovatno iz istih razloga kao Ćuta – niste pronašli svoj interes. Za vas je i ekologija tema od koje možete da izvučete ličnu, političku korist – dodala je Mihajlovićeva.

Ona je ukazala da su, za vreme dok je Ristić bio član Republičke revizione komisije, usvojeni projekti za gradnju 14 malih hidroelektrana, između ostalog i na Goliji, Staroj Planini, Kopaoniku.

– To što se ne slažete sa politikom i projektima Vlade je legitimno. Vaše je pravo da se protivite privrednom i društvenom razvoju, ali onda budite iskreni i recite to građanima i predstavite to u okviru svog političkog programa na izborima. Licemerno je da se krijete iza ekoloških tema i da akademsko zvanje koristite za političku promociju – rekla je Mihajlovićeva.

Ona je, povodom protesta ispred Vlade Srbije, rekla da se vlast dobija na izborima i da je jedini cilj protesta dolazak na vlast, a ne borba za zdraviju životnu sredinu.

– Uzalud pokušavate da dovodite građanke i građane Srbije u zabludu. Nikakav ugovor ne postoji ni sa Rio Tintom, nisi sa bilo kojom drugom kompanijom o eksploataciji litijuma. Sve vreme se država ponaša odgovorno i svi podaci su javno dostupni – poručuje Mihajlovićeva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter