Izvor: Tanjug
12.09.2021 u 14:22
0

MILIĆEVIĆ: Milo grubo vređa SPC i Vučića

Predsednik poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević kaže da crnogorski predsednik Milo Ðukanović grubo vređa Srpsku pravoslavnu crkvu nazivajući je zločinačkom organizacijom i predsednika Republike Srbije, upoređujući ga sa Hitlerom.

PROČITAJTE JOŠ: RASPRAVA O PREDLOGU ZAKONA: Poslanici sutra o očuvanju ćiriličkog pisma

„Sramotno i nečasno“, kaže Milićević, a navodi se u saopštenju koje je dostavio medijima.

Milićević u saopštenju podseća da je Ðukanović „ljubio krst u ruci mitropolita Amfilohija prilikom njegovo ustoličenja na Cetinju“, te kaže da je tada bio „Srbin pravoslavac, a Beograd mu je bio druga kuća“.

„Ono što je najsramnije jeste da se on danas javno pravda svojim malobrojnim pristalicama, ali i svojim političkim mentorima baš preko hrvatskih medija. Jasno mu je da za svoje stavove nema više ni medijsku podršku u svojoj zemlji. A pravda se njima svojim antisrpstvom“, navodi Milićević i pita otkud toliki strah od bratske Srbije i bratskog naroda.

VAŽNO: ANGELA MERKEL SUTRA STIŽE U SRBIJU: Evo kad sleće u Beograd, ovo su detalji posete

Jasno je, primećuje, da je u pitanju nečiji interes da baš on promoviše ovakve stavove prema Srbiji i da odbija pruženu ruku.

Milićević navodi da je Ðukanović izbrisao 29 odsto Srba u Crnoj Gori tako da ih nema nigde u javnom životu, odrekao se Srbije i pravoslavlja i radije sarađuje sa onima koji su bili neprijatelji naših naroda…

„On je taj koji je dozvolio da se umesto o Crnoj Gori pevaju pesme o Montenegru, da podsetimo tako su Crnu Goru nazivali italijanski fašisti u toku okupacije. On je taj, a ne Srbija“, navodi Milićević i ocenjuje da je jasno da se njegov politički prostor u zemlji čiji je predsednik suzio i da svoju poziciju može da sačuva jedino tako što će njegov narativ biti antisrpski.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ U KRALJEVU: Oni kao napadaju mene, a zapravo napadaju Srbiju! Ali mi njih nećemo da napadamo, nego da radimo još više i jače! (FOTO/VIDEO)

Milićević poziva srnogorskog predsednika da prestane s višegodišnjim huškačkim napadima na Srbiju i SPC i poručuje da mu to neće doneti političke poene.

„Zna i on dobro da svojom antisrpskom retorikom ne štiti Crnu Goru, jer ona od Srbije nije ni grožena. Nažalost on samo revnosno ispunjava želje svojih mentora, jer je to jedini način da zaštiti svoj dobro poznati interes“, zaključuje Milićević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter