Izvor: tanjug
06.08.2022 u 19:34
0

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se sa kolumbijskim kolegom u Bogoti: Srbija je jasno opredeljena da još snažnije razvija ukupne odnose i saradnju!

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas u Bogoti sa novoimenovanim ministrom spoljnih poslova Kolumbije Alvarom Lejvom Duranom, kome je preneo da je Srbija jasno opredeljena da još snažnije razvija ukupne odnose i saradnju sa tom zemljom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ukazavši da je od poslednje posete Kolumbiji na ministarskom nivou proteklo jedanaest godina, Selaković je istakao da je potrebno raditi na intenziviranju političkog dijaloga, samim tim i češćim susretima zvaničnika dve zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takođe, preneo je da bi održavanje političkih konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova bila odlična prilika da se razmotre mogućnosti i sagledaju potencijali za unapređenje bilateralne saradnje.

Šef srpske diplomatije je naglasio da postoje značajni potencijali za saradnju u mnogim oblastima, naročito u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, rudarstvu, ali i turizmu, obrazovanju, kulturi i sportu.

Selaković je upoznao kolumbijskog kolegu sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji i naporima za iznalaženje kompromisnog rešenja ovog pitanja koje je od ključne važnosti za našu zemlju, istakavši da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu.

Direktor Kancelarije za KiM upozorava: „Kurti želi da kriminalizuje Srbe da bi opravdao svoje nasilne akcije od Štrpca do Leposavića!“

Ministar Selaković sutra će, u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Srbije, prisustvovati ceremoniji inauguracije novog predsednika Kolumbije Gustava Fransiska Petra Urege.

Tokom boravka u Bogoti, šef srpske diplomatije imaće i nekoliko bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima latinoameričkih i karipskih država, saopšteno je iz srpskog ministarstva.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter