Izvor: Happy BSC
16.12.2022 u 09:21
0

MINISTAR VESIĆ I MONDOLONI: Razgovori o srpsko – francuskoj saradnji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i direktor za kontinentalnu Evropu pri Ministarstvu za Evropu i spoljne poslove Francuske Frederik Mondoloni razgovarali su danas o značaju koji za nastavak ekonomskog rasta Srbije imaju projekti francuskih kompanija u našoj zemlji, kao i o njihovom daljem razvoju.

Ministar Vesić je istakao da radovi na izgradnji beogradskog metroa dobro napreduju i istakao doprinos koji realizaciji ovog projekta daju francuske kompanije Alstom, Ežis i RATP.

VESIĆ PODELIO DOBRU VEST! Srpskim prevoznicima koji su ostali bez kamiona u Ukrajini Vlada isplatila pomoć

Ministar je ocenio da i francuski “Vansi” radi odličan posao na izgradnji aerodroma “Nikola Tesla”, te da je, u skladu sa ugovorom, do sada u obnovu i izgradnju uložila 150 miliona, od 732, koliko će ukupno investirati.

– Već sledeće godine, na proleće, beogradski aerodrom će moći da primi 15 miliona putnika, trostruko više nego danas. Samo do kraja ove godine, aerodrom će imati više od šest miliona putnika i biće, po broju putnika, ubedljivo najveći u ovom delu Evrope – rekao je Vesić.

Vesić i Mondoloni

Frederik Mondoloni je zahvalio Vesiću na svemu što je zajednički urađeno za Beograd, u vreme kada je bio u diplomatskoj službi u Srbiji, kao i za svu saradnju sa francuskim preduzećima.

Preneo je da je danas u Beogradu obišao i Spomenik zahvalnosti Francuskoj, koji je obnovljen zahvaljujući zajedničkom radu i ulaganju, te podsetio da se upravo na tom mestu, predsednik Francuske Emanuel Makron obratio građanima Srbije.

Vesić i Mondoloni

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Da spomenik nije bio spreman i obnovljen, ne bi možda bilo ni tako divnog uspeha posete predsednika Makrona – rekao je Mondoloni.

Naveo je da bi bilo dobro ako bi sporazumi o radovima na beogradskom metrou biti spremni iduće godine za potpisivanje.

Dodao je i da je za francusku kompaniju Suez, projekat “Vinča” izuzetno značajan.

– Tri godine pošto sam otišao iz Beograda, sada kada dolazim, vidim da ima novih stvari, koje napreduju – rekao je Mondoloni.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter