Izvor:
21.06.2019 u 14:58
0

MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ SA PATRIJARHOM: Unapređenje saradnje!

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević razgovarao je danas sa srpskih patrijarhom Irinejem o unapređenju saradnje Ministarstva i ustanova kulture pri Srpskoj pravoslavnoj crkvi: Arhivu, Muzeju i Biblioteci.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, reč je o ustanovama koje baštine vredno nacionalno blago i čiji je značaj u očuvanju srpske kulture neprocenjiv.

Bilo je reči i o pokretanju međuverskog dijaloga između Srpske pravoslavne crkve i Organizacije za islamsku kulturu i veze Islamske Republike Iran, a pomenuta je mogućnost da Kulturno-pastoralni centar u Ljubljani koji se nalazi pored Crkve Svetih Ćirila i Metodija poveća aktivnost brojnim sadržajima i programima iz oblasti kulture.

Razgovaralo se i o drugim bitnim temama za Ministarstvo kulture i informisanja i Srpsku pravoslavnu crkvu, a konstatovano je da je saradnja te dve institucije na visokom nivou, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter