Izvor: Tanjug
03.08.2022 u 15:11
0

Ministarka Zorana Mihajlović poručuje: „Srbija nikome ne preti, ali da će učiniti sve da kroz dijalog sačuva bezbednost Srba u pokrajini“

Potpredsednica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas, odgovarajući na pitanje novinara kako će Srbija sačuvati mir uprkos tome što premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti zvecka oružjem, da Srbija nikome ne preti, ali da će učiniti sve da kroz dijalog sačuva bezbednost Srba u pokrajini.

Ona je ponovila da Srbija ostaje posvećena dijalogu i da je nastavak pregovora jedina politika koju sprovode predsednik Republike i Vlada Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, politika Vlade Srbije je isključivo i samo očuvanje mira i stabilnosti u našoj državi i u regionu. Velike krize i problemi u Evropi dovode do toga da se ne obraća pažnja uvek na političare koji svojim izjavama i ponašanjem ne doprinose smirivanju tenzija. Mi smo okrenuti dijalogu i nijednog trenutka Srbija nije provocirala, nije izazivala nikakve reakcije, nećemo da ratujemo, jer znamo šta znači rat i zato smo posvećeni pregovorima, bez obzira na to koliko je to teško, a nekad se i ne vidi koliko ima prepreka“, rekla je ona.

BRNABIĆ RAZGOVARALA SA ČEN BO: Nastavak razvoja izvanrednih bilateralnih odnosa Srbije i Kine

Poruka Srbima na KiM jeste da ćemo ih uvek sačuvati i danas to možemo, jer smo snažniji nego pre 15 ili 20 godina, a to je i poruka predstavnicima vlasti u Prištini, ali i poruka celom svetu, poručila je Mihajlovićeva u Velikoj Plani, gde je obišla Osnovnu školu „Nadežda Petrović“, koja se rekonstruiše u okviru nacionalnog programa energetske sanacije objekata od javnog značaja u jedinicama lokalne samouprave.

Mihajlovićeva je dodala da je Srbija za mir i dijalog, ali da je to dvosmerna ulica, saopštilo je ministarstvo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter