Izvor: Tanjug
03.11.2023 u 15:53
1

KRITIKA MINSITARSTVA FINANSIJA: Danas doveo u pitanje kredibilitet Vučića

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija saopštilo je da je izdavač dnevnog lista i portala "Danas" doveo u pitanje kredibilitet predsednika Srbije i njegove porodice i na najgrublji način povredio pravilo novinarske struke, čega su, kako je ocenjeno, svesni i sami urednici tog medija.

Ministarstvo navodi da je na portalu danas.rs 2. novembra objavljen tekst „Albanac u Beogradu: Ko je Fahri Musliu, za koga Vučić govori da mu nije otac?“, kojim je na najgrublji način povređeno pravilo novinarske struke da naslov bude povezan sa suštinom teksta.

U tekstu se dalje govori o torturi koju godinama trpi albanski novinar Fahri Musliu, zbog klevete da je otac predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Takvim izveštavanjem izdavač dnevnog lista i portala Danas svesno obmanjuje javnost, ali i dovodi u pitanje kredibilitet predsednika Republike Srbije i njegove porodice, navodi se u saopštenju.

„Da su urednici svesni činjenice da su prekršili Kodeks novinara Srbije ovim senzacionalističkim naslovom najbolje govori činjenica da je u izdanju dnevnih novina Danas od petka, 3. novembra 2023. godine, objavljen isti tekst pod naslovom ‘Žrtva tabloidnih glasina’, koji upućuje na sadržinu teksta, a koji se odnosi na torturu koju trpi albanski novinar zbog lažnih vesti“, ocenjuju iz Ministarstva.

Takođe dodaju da je, baš kao što glasi naslov u dnevnom izdanju novina Danas ovakvim izveštavanjem i Fahri Musliu je postao još jednom „žrtva tabloidnog izveštavanja medija, koji se samoproklamuje za nezavisnog i objektivnog na medijskoj sceni“.

„Posebno ističemo da se ovim tekstom direktno vređa ličnost i kredibilitet predsednika Srbije, čija uloga po zakonu izražava jedinstvo države, kao i da se vređaju članovi njegove porodice“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KRITIKA MINSITARSTVA FINANSIJA: Danas doveo u pitanje kredibilitet Vučića”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter