Izvor: Tanjug
18.01.2023 u 16:05
0

Lajčak se oglasio nakon sastanka sa predsednikom Vučićem u Davosu: „Razgovarali smo o napretku i narednim koracima u normalizaciji odnosa uoči zajedničke posete Kosovu i Srbiji ovog petka!“

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak oglasio se povodom današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Davosu.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o narednim koracima u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, uoči Lajčakove posete Beogradu i Prištini.

Lajčak je na Tviteru naveo da je imao intenzivan razgovor sa Vučićem tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

„Razgovarali smo o napretku i narednim koracima u normalizaciji odnosa uoči zajedničke posete Kosovu i Srbiji ovog petka“, naveo je Lajčak.

Evropska komisija ranije danas je najavila da će Lajčak u petak posetiti Beograd i Prištinu zajedno sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, kao i sa političkim savetnicima Francuske, Nemačke i Italije.

Portparol za spoljnu politiku EU Peter Stano rekao je za Tanjug da će Lajčak najpre posetiti Prištinu gde će se sastati sa premijerom privremenih institucija Aljbinom Kurtijem, a zatim u Beogradu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter