Izvor: Tanjug
20.06.2022 u 15:33
0

NA JESEN O KANDIDATURI TZV. KOSOVA ZA SAVET EVROPE? Ivica Dačić ocenio je da izgleda da svima odgovara da to ne bude odmah na dnevnom redu!

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je da, bez obzira što se o kandidaturi tzv. Kosova za članstvo u Savetu Evrope dosta govorilo, izgleda da je svima u ovom momentu odgovaralo da to baš ne bude odmah na dnevnom redu i dodao da će se o tome verovatno tek na jesen nešto više znati.

Dačić je novinarima u Strazburu, posle sednice Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na kojoj je učestvovao kao šef delegacije srpskog parlamenta, kazao da pitanje „Kosova i njihova kandidatura za članstvo u Savetu Evrope“ još nije ušlo u proceduru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Izgleda da je svima u ovom momentu odgovaralo da to baš ne bude odmah na dnevnom redu, tako da ta tema još nije došla na sednicu Komiteta ministara. Pre nego što PSSE pokrene proceduru, o tome bi trebalo da pokrene temu Komitet ministara spoljnih poslova zemalja članica Saveta Evrope“, pojasnio je Dačić.

Kako navodi, u međuvremenu se čulo da tzv. Kosovo traži neki poseban status specijalnog gosta ili nešto što bi ih pripremalo i dalo mogućnost da bude deo PSSE.

„Ali, do te inicijative nije došlo, tako da u svakom slučaju imaju pravo da učestvuju kao gosti posmatrači u nekim radnim telima, ali za sada nema promene u njihovom statusu. Kada će to biti, o tome će se verovatno tek na jesen nešto više znati“, kaže predsednik Narodne skupštine.

VUČIĆ SA NOVIM AMBASADORIMA: Predsednik primio diplomate Iraka, Somalije i Italije (FOTO)

Osvrćući se na neposredni povod njegovog učešća na trećem redovnom zasedanju i 17. sednici PSSE, na kojem je predstavljen Izveštaj o izborima u Srbiji 3. aprila, posmatračke misije PSSE, Dačić navodi da uvek ima određenih političkih grupacija koje imaju određene primedbe.

Ipak, primećuje da je od velikog značaja to što je šef misije PSSE i autor Izveštaja Aleksandar Pocej rekao da je njihov zaključak da su izbori sprovedeni u demokratskoj atmosferi.

„Izneo sam naše stavove i istorijat međustranačkog dijaloga, zahvalio se na njihovom prisustvu. Ovo je jedno od poslednjih učešća ove delegacije u PSSE zato što se nadam da će za sledeće zasedanje biti izabrana nova delegacija“, kazao je predsednik parlamenta.

Dačić će razgovarati na bilateralnom sastanku u Strazburu i sa Jorgosom Papandreuom, premijerom Grčke.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter