Izvor: Tanjug
20.06.2022 u 15:47
0

EU UVODI SANKCIJE, SRBIJA ISPAŠTA Evropska komisija bez odgovora o smanjivanju štete nanete Srbiji zbog uvođenja embarga EU na naftu iz Rusije!

U Evropskoj komisiji nisu imali odgovor na pitanje medija da li će i na koji načini EU pomoći Srbiji da smanji štetu nastalu zbog uvođenja embarga EU na naftu iz Rusije.

U Komisiji kažu da ne mogu da komentarišu mogućnost izuzeća Srbije iz embarga na uvoz ruske nafte, što je već omogućeno Mađarskoj, i ponavaljaju da je za Uniju ”energetska bezbednsost partnera sa Zapadnog Balkna važna”.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

”Mi pomažemo Srbiji i drugim partnerima da smanje energetsku zavisnost od Rusije. Kroz Ekonomski i izvesticioni plan za Zapadni Balkan pojačali smo našu podršku energetskoj bezbednosti regiona i to putem poboljšanja energetske efikasnosti, podrškom prelaska na obnovljive izvore energije kao i kroz razvoj transbalkanskog električnog koridora”, kaže portparolka EK, Ana Pisonero.

Pisonero napominje da su u januaru ove godine počeli i radovi na gasnom interkonektoru između Srbije i Bugarske, za koji je EU izdvojila 50 miliona evra bespovratne pomoći, kao i da je Srbija, zajedno sa zemljama regiona, pozvana da učestvuje u zajedničkoj nabavci gasa sa članicama EU.

NA JESEN O KANDIDATURI TZV. KOSOVA ZA SAVET EVROPE? Ivica Dačić ocenio je da izgleda da svima odgovara da to ne bude odmah na dnevnom redu!

Na ponovljeno pitanje o konkretnoj pomoći Srbiji da nadosmesti rusku naftu, u Evropskoj komisiji kažu da ”nemaju šta da dodaju”.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter