Izvor: Happy BSC Portal/RTV.RS
06.01.2024 u 20:21
0

NAJKRVAVIJI SRPSKI BOŽIĆ, DAN KADA JE ZBRISANO CELO SELO! LINTA: „Ne smemo zaboraviti masakr u Kravici“

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poručio je danas da ne smemo zaboraviti veliki zločin nad Srbima u Kravici i srednjem Podrinju.

U saopštenju Saveza Srba iz regiona, Linta podseća da se navršava 31 godina od masakra kog su muslimanske snage iz Srebrenice, na čelu sa Naserom Orićem, počinile nad 158 Srba iz bratunačkog sela Kravica i okolnih zaselaka, od kojih je 49 ubijeno na Božić 1993. godine.

Dana 7. januara 1993. godine u Kravici je, pored 49 ubijenih Srba, ranjeno 80 srpskih civila i vojnika.

Kako se navodi, selo je planski opljačkano i zapaljeno i uništeno je blizu 700 srpskih kuća, oko 2.000 pomoćnih i 30-tak društvenih objekata, a više od 1.000 stanovnika ostalo je bez kuća u jednom danu i kroz sneg se probilo prema Drini izbegavši sigurnu smrt dolaskom u Srbiju.

– Radilo se o smišljenom projektu čiji je cilj bio etničko čišćenje Srba i uništavanje svega što je srpsko u Kravici i šire. Brojne činjenice potvrđuju da je etničko čišćenje Srba u srednjem Podrinju počelo u aprilu 1992. godine ubijanjem srpskih civila i sistematskim pljačkanjem i paljenjem srpske imovine – rekao je Linta.

On je naglasio da za strašne zločine u selu Kravica i okolnim srpskim zaseocima niko nije odgovarao.

– Tužilaštvo BiH i pored brojnih materijalnih dokaza, nije podiglo optužnicu za masovne zločine nad Srbima u Kravici i srednjem Podrinju. Pravosuđe BiH ne radi po pravu i pravdi već mu je važna nacionalna pripadnost. Ako su u pitanju Srbi biće osuđeni na osnovu lažnih izjava i pretpostavki za razliku od Muslimana koji bivaju oslobođeni po ubrzanoj proceduri ili su u najgorem slučaju osuđeni na minimalne kazne – poručuje Linta.

NEMAČKI POSLANIK UPOZORIO SRBIJU: Strane sile žele da pokrenu „obojenu revoluciju“!

Kako smatra, to potvrđuje i činjenica da Naser Orić i mnogi drugi učesnici masakra žive kao slobodni građani a veliki broj nevinih Srba trunu u zatvorima jer su osuđeni ili optuženi za navodne zločine nad Muslimanima.

– Očigledno je da Tužilaštvo i Sud BiH nisu nepristrasne institucije već sredstvo za obračun sa srpskim narodom i Republikom Srpskom- ocenio je Linta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter