Izvor:
19.11.2019 u 08:51
0

NEMA VIŠE VANCINA ZA GRIP Premalo 7.000 doza za Pomoravski okrug

U Domovima zdravlja Pomoravskog okruga potrošene su sve količine vakcina protiv sezonskog gripa koje su stigle polovinom oktobra, a naručene su i očekuju se dodatne količine, izjavio je danas infektolog u Zavodu za javno zdravlje za Pomoravski okrug u Ćupriji dr Ivica Jocić.

– Domovi zdravlja nemaju vakcine od 14. novembra – precizirao je Jocić u izjavi Tanjugu.

Ćuprija je dobila 7.000 doza vakcine protiv sezonskog gripa za šest opština Pomoravskog okruga, 835 doza više nego lane i distribuirao domovima zdravlja u Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Svilajncu, Despotovcu i Rekovac, objasnio je Jocić.

– Dom zdravlja u Jagodini dobio je 1.900 doza, u Paraćinu 2.000, Ćupriji 700, Svilajncu 1.300, Despotovcu 600 doza i Rekovcu 500 doza – precizirao je Jocić.

Reč je o četvorovalentnoj vakcini, koja štiti od četiri soja virusa, nabavljena od Kompanije "Sanofi Paster" iz Francuske.

Epidemiolozi Z ZJZ podsećaju da bi vakcinu trebalo da prime osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, dijabetičari, osobe koje boluju od kardiovaskularnih bolesti, ali i zaposleni u javnim službama koje su od vitalnog značaja za državu: prosvetni radnici, policija, osoblje u gradskom prevozu, medicinski radnici, šalterski radnici.

Gripa u Pomoravskom okrugu nema a Z ZJZ, od 1.oktobra, vrši nadzor nad bolesnima sa kliničkom slikom sličnom gripu.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter